Concertele lui Taylor Swift au provocat efecte seismice în Scoția. Contribuția turneului Eras la economia britanică, tot seismică, de 1 miliard de lire sterline

Concertele lui Taylor Swift au provocat efecte seismice în Scoția. Contribuția turneului Eras la economia britanică, tot seismică, de 1 miliard de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Cele trei nopți de concerte sold-out ale lui Taylor Swift din Edinburgh, Scoția, au declanșat înregistrări sismice la peste 6 kilometri de locul spectacolului, potrivit British Geological Survey, agenția națională de monitorizare a cutremurelor din țară. Și este așteptat ca și impulsul financiar atât pentru oraș, cât și pentru întreaga țară să fie, de asemenea, unul seismic, turneul Eras urmând să adauge un miliard de lire sterline (1,27 miliarde de dolari) economiei britanice, potrivit cercetărilor băncii britanice Barclays, transmite CNBC.

Stadionul Murrayfield din Edinburgh a înregistrat un record de prezență în weekendul de concert, în timp ce megastarul american a cântat timp de aproximativ 3 ore și jumătate în fiecare noapte, vineri, sâmbătă și duminică, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă CITEȘTE ȘI VIDEO În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Activitatea sismică a fost generată în principal de fanii care dansau pe muzică și a atins apogeul la 160 de bătăi pe minut (bpm) în timpul ”… Ready For It?”, când mulțimea transmitea aproximativ 80 kW de putere”, a scris BGS în un raport, adăugând că acesta este ”echivalent cu aproximativ 10-16 baterii auto”.

BGS folosește instrumente științifice avansate suficient de delicate pentru a identifica chiar și cea mai mică activitate seismică de la kilometri distanță; în timp ce a detectat vibrațiile stadionului, ”era puțin probabil să fi fost simțite de altcineva decât cei din imediata apropiere”, a scris agenția.

Cântecele lui Swift ”Ready For It?” ”Cruel Summer” și ”Champagne Problems” au generat cea mai semnificativă activitate seismică în fiecare noapte.

Chiar și cu temperaturile reci din Scoția și reprizele ocazionale de ploaie, fanii au părut hotărâți să o tolereze și s-au asigurat să danseze în tribune.

Prezență record

Concertul de vineri seara, la care au participat aproximativ 73.000 de persoane, a doborât un record ca fiind cel mai frecventat concert din istoria Scoției – și în fiecare seară ulterioară a doborât recordul din noaptea anterioară, cu o ultimă prezență maximă pentru Scoția înregistrată duminică.

”A fost șocant la Edinburgh, pentru că în fiecare seară trebuia să urc pe scenă și m-au tras deoparte și mi-au spus: ”Știi că această mulțime a doborât recordul de prezență la stadion în Scoția din toate timpurile”, a spus Swift.

”Mulțumesc, Edinburgh! Acesta este absolut cel mai sălbatic mod de a primi o fetiță în orașul tău”, a spus Swith pe scenă, duminică.

Oficialii orașului cunoșteau prea bine reputația lui Swift pentru stimularea economiei locale; când zeci de mii de turiști au venit în oraș pentru weekendul de concert, autoritățile locale și firmele au fost pregătite pentru asta.

Edinburgh a înființat un Taylor Swift Fan Hub oficial online și a făcut publicitate unui ”Taylored Taste Trail” organizat, care implică peste 40 de companii locale, care au oferit cocktailuri, produse de patiserie, oferte și activități cu tema Swift, pentru a valorifica goana după aur a vizitatorilor internaționali.

”Aceste spectacole vândute au adus beneficii uriașe și ample pentru oraș – reflectate atât în ​​termenii estimați de până la 77 de milioane de lire sterline (98 de milioane de dolari) cu care a contribuit la economia locală, dar și ca un impuls suplimentar pentru reputația noastră globală ca un loc grozav pentru a trăi, a lucra și a vizita”, a scris miercuri liderul Consiliului Municipal Edinburgh, Cammy Day, într-o postare pe site-ul oficial al guvernului orașului.

”Aș dori, de asemenea, să aduc un omagiu sutelor de mii de Swifties pentru comportamentul lor care, din toate punctele de vedere, a fost exemplar”, a adăugat Day.

FOTO Cel mai mare Smart construit vreodată are 600 CP, 700 km autonomie și e mai lung decât Duster CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare Smart construit vreodată are 600 CP, 700 km autonomie și e mai lung decât Duster

Turneul Swift’s Eras se desfășoară în 22 de țări și la 152 de date, pe parcursul a 21 de luni, și a doborât deja recorduri ca turneul de concerte cu cele mai mari încasări din toate timpurile, depășind venituri de 1 miliard de dolari în primele opt luni.

Ca referință, al doilea spectacol cu ​​cele mai mari încasări din lume, Farewell Yellow Brick Road Tour al lui Elton John, a acumulat 939 de milioane de dolari în cinci ani.

Cântăreața și compozitoarea americană are un total de cincisprezece spectacole planificate în Marea Britanie, inclusiv cele trei spectacole ale ei în Scoția, trei nopți la Liverpool, Anglia, unul la Cardiff, Țara Galilor și opt spectacole pe stadionul Wembley din Londra, în lunile iunie și august.

viewscnt
Afla mai multe despre
taylor swift
seism
scotia