Bucureștiul este una dintre cele mai productive regiuni din Europa, cu un nivel al PIB/capita de peste două ori mai mari decât media. Este acest lucru adevărat? Mulți cred că e făcătură statistică, în care producția altor regiuni românești e mutată artificial în Capitală. Profit.ro a obținut lămuriri de la Eurostat și explică cum stă situația în realitate.
România a coborât pe locul 35 în "clasamentul fericirii", calculat pentru anul 2025, cu un scor mediu de 6,6, egal însă cu cel al Franței, Serbiei, Arabiei Saudite și Singapore, relevă datele analizate de Profit.ro.
Ultima săptămână în care au fost raportate vânzările de automobile din China arată o creștere de 3,2% a pieței auto din această țară, din care vehiculele electrice au avut o cotă ușor mai mică, din caua scăderii de 0,5% a vânzărilor, relevă datele analizate de Profit.ro.
Diferențele dintre bogați și săraci se măresc de la an la an.
În medie, utilizatorii petrec 20 minute și 47 de secunde pe YouTube per vizită – cel mai mare timp dintre cele 20 cele mai vizitate site-uri din lume. Pe platformele de social media, oamenii petrec mai mult timp pe X (12m 37s) decât pe Facebook (10m 59s) și Instagram (8m 41s). Utilizatorii ChatGPT petrec, în medie, aproape 7 minute per vizită, mai mult decât pe Reddit (6m 7s) sau Wikipedia (3m 18s).
Datele arată un nou semn de stres pentru piața muncii din Germania, rata șomajului crescând cu 26.000, mult peste așteptările analiștilor care estimau o majorare de 10.000, conform datelor Biroului Federal de Statistică. De la o lună la alta, rata șomajului a urcat la 6,3% de la 6,2% în februarie, acesta fiind un nivel tot peste așteptări.
România a avut astăzi o producție record în sistemul energetic național, de 8.000 MW.
În anul 2024, numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante a fost 35.900, în scădere cu 4.000 locuri de muncă vacante față de anul anterior. Rata medie anuală a locurilor de muncă vacante a fost 0,70%, în scădere cu 0,08 puncte procentuale față de anul precedent, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
Managerii întreprinderilor estimează o creștere a prețurilor în toate domeniile de activitate ale economiei, precum și o creștere a activității economice în construcții și comerțul cu amănuntul și creștere moderată în industria prelucrătoare și servicii și o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare, construcții și servicii, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).
România a acumulat deficite importante și este nevoie în anii următori să fie corectate prin reducerea cheltuielilor bugetare, prin încasări la bugetul de stat, combaterea evaziunii fiscale și accesarea fondurilor europene, a transmis președintele interimar Ilie Bolojan, într-un mesaj adresat membrilor Camerei de Comerț Americane în România (AmCham).