Clasament preliminar: România, cea mai mare creștere economică trimestrială din UE

Clasament preliminar: România, cea mai mare creștere economică trimestrială din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2022

România a avut, în primul trimestru, cea mai mare creștere economică din UE comparativ cu trimestrul precedent, arată datele preliminare publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șase state (Germania, Estonia, Irlanda, Luxemburg, Malta și Slovenia) nu au publicat încă date de creștere economică pentru primul trimestru.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

În ritm anual, economia românească ocupă locul 7 în UE în funcție de evoluția din primul trimestru. Cea mai mare creștere față de anul trecut, de 11,9%, a fost înregistrată în Portugalia.

Economia românească a crescut în primul trimestru din 2022 cu 5,2% în termeni trimestriali (comparativ cu trimestrul al patrulea al anului trecut) și cu 6,5% în termeni anuali (comparativ cu primul trimestru din 2021), arată datele semnal publicate de Institutul Național de Statistică. Datele au fost recalculate și depășesc astfel cu mult așteptările analiștilor.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Economia UE a crescut per ansamblu cu 5,2% în ritm anual și cu 0,4% în ritm trimestrial. În zona euro, creșterea a fost de 5,1% în ritm anual și de 0,3% comparativ cu trimestrul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
pib
economie
crestere economica
crestere pib