Încă 1 milion de americani au depus cereri de șomaj săptămâna trecută

Încă 1 milion de americani au depus cereri de șomaj săptămâna trecută
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 aug 2020

Numărul cererilor de șomaj din SUA a scăzut săptămâna trecută, însă rămâne ușor peste pragul de 1 milion, arată datele publicate joi de Departamentul american al Muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Astfel, în săptămâna încheiată pe 22 august, americanii au depus piețin peste 1 milion de cereri inițiale de șomaj, cu circa 98.000 mai puține decât în săptămâna anterioară.

De la izbucnirea pandemiei, numărul cererilor săptămânale de șomaj din SUA a coborât sub pragul de 1 milion o singură dată, în intervalul 8-15 august.

Construcții Erbașu împrumută 52,5 milioane de lei de la BRD pentru construcția noului stadion Steaua, care va găzdui antrenamente la EURO 2020 CITEȘTE ȘI Construcții Erbașu împrumută 52,5 milioane de lei de la BRD pentru construcția noului stadion Steaua, care va găzdui antrenamente la EURO 2020

Numărul locurilor de muncă pierdute săptămânal în perioada recentă este fără precedent. Anterior crizei coronavirus, cererile de șomaj în SUA atinseseră un maxim săptămânal de 695.000, în octombrie 1982.

Cele mai multe solicitări noi de șomaj au fost depuse în luna martie, vârful săptămânal fiind de 6,86 milioane de cereri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
cereri somaj
somaj sua
piata munci
covd-19
locuri de muncaso