ULTIMA ORĂ Chinezii de la Haier Tech declanșează sute de concedieri în România

ULTIMA ORĂ Chinezii de la Haier Tech declanșează sute de concedieri în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 feb 2024

Grupul chinez Haier Group declanșează sute de concedieri la fabrica sa de frigidere din România, de la Ariceștii Rahtivani, deschisă în urmă cu doar doi ani. VEZI MAI JOS MESAJUL INTEGRAL

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Compania va disponibiliza 40% din personal. În prezent, fabrica are 988 de salariați, iar 400 de persoane își vor pierde acum locurile de muncă.

FOTO ANPC intră din nou cu amenzi în sute de magazine Mega Image și cere închideri temporare CITEȘTE ȘI FOTO ANPC intră din nou cu amenzi în sute de magazine Mega Image și cere închideri temporare

Motivul invocat este ”contracția pieței și scăderea cererii pe toate categoriile – care persistă, consecință a efectului post-pandemic și a recentei crize în Europa și la nivel global”.

”Haier intenționează să mențină peste 60% din personal, securizând pozițiile critice care să permită o redresare rapidă a producției de îndată ce condițiile de piață o vor permite” precizează reprezentanții companiei.

Haier a început să producă frigidere în fabrica din Prahova ( 63.000 mp), prima din Uniunea Europeană, la sfârșitul anului 2021, după realizarea unei investiții de 70 de milioane de euro.

H&M își accentuează prăbușirea pe bursă CITEȘTE ȘI H&M își accentuează prăbușirea pe bursă

Aceasta produce frigidere încorporabile și standard, pentru cele trei mărci ale Haier Europe – Candy, Hoover și Haier, având o capacitate de un milion de unități anual.

Mesajul integral

"Haier Tech și-a anunțat astăzi intenția de a reorganiza activitățile de producție și de a redimensiona temporar forța de muncă în fabrica sa din Ariceștii Rahtivani, județul Prahova.

Acest proiect se datorează condițiilor nefavorabile de piață – contracția pieței și scăderea cererii pe toate categoriile – care persistă, consecință a efectului post-pandemic și a recentei crize în Europa și la nivel global. În combinație cu o rată ridicată a inflației, creșterea prețurilor la energie și pe lanțul de furnizori generate de tensiunile geopolitice, mediul actual de piață afectează negativ operațiunile de producție ale companiei.

WDP reconfirmă că a achiziționat în România \ CITEȘTE ȘI WDP reconfirmă că a achiziționat în România "un cluster de logistică urban de mare randament"

Anunțul vine după o evaluare atentă a tuturor opțiunilor fezabile și după implementarea, în ultimele luni, a unui set de măsuri menite să sporească gradul de flexbilitate, dar care nu au adus rezultatele așteptate.

Haier Tech a început consultări cu reprezentanții angajaților pentru a discuta această situație și măsurile menite să diminueze impactul asupra oamenilor. Compania este pe deplin conștientă de responsabilitățile sale față de angajați și va colabora cu reprezentanții acestora, autoritățile publice și oficialii locali pentru a căuta soluții viabile, personalizate care să protejeze angajații afectați, cum ar fi programe de outplacement (consiliere și integrare profesională) și pachet salarial.

Haier intenționează să mențină peste 60% din personal, securizând pozițiile critice care să permită o redresare rapidă a producției de îndată ce condițiile de piață o vor permite.

VIDEO Schimbări în zona Obor din București: primarul anunță că Piața Obor va avea o zonă de terase, iar magazinul Bucur Obor își va schimba fațadele CITEȘTE ȘI VIDEO Schimbări în zona Obor din București: primarul anunță că Piața Obor va avea o zonă de terase, iar magazinul Bucur Obor își va schimba fațadele

Compania va continua să investească în strategii și activități dezvoltare a personalului și angajaților cu potențial și se angajează să contribuie la dezvoltarea comunităților în care activează și să le sprijine.

Haier Tech rămâne o unitate strategică de producție și un hub pentru Haier, iar compania se angajează să garanteze continuitatea producției și ocuparea forței de muncă, servind în același timp atât clienții, cât și consumatorii în cel mai bun mod, pe toate piețele."

Haier Tech România, parte a grupului chinez Haier Group, a consemnat în anul 2022 o cifră de afaceri de 564,5 milioane de lei, de la 34,2 milioane de lei în anul precedent. Compania a intrat pe plus, cu un profit net de aproape 580.000 lei, de la un minus de 58,6 milioane de lei în 2021.

Compania a angajat în 2022 peste 500 de persoane, numărul mediul al acestora ajungând la 975 persoane, de la 421 în 2021.

În 2022, Haier Tech România a fost capitalizată cu 149,82 milioane de lei, la 339,21 milioane de lei, aproape 99% din sumă reprezentând o parte din creanța pe care Candy Hoover Group o are împotriva societății. Operațiunea a urmărit creșterea stabilității financiare, îmbunătățirea poziției financiare nete și reechilibrarea raportului dintre datorii și capital al companiei.

EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu

Haier Group anunța atunci că pregătește o extindere puternică în România și Turcia, urmând să investească în aceste țări aproape 200 de milioane de euro. Detalii AICI.

Compania este controlată de Candy Hoover Group SRL - 99% și Candy SpA - 1%.

În decembrie 2021, Profit.ro a anunțat că Haier Tech România a început producția în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană.

Investiția depășește 70 de milioane de euro.

Fabrica are 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Haier Tech are o capacitate de producție de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piața locală, cât și cea internațională, reprezentând astfel cel mai mare centru de refrigerare pentru export în Europa al Haier.  

La nivelul anului 2021, compania a raportat un business de 34,15 milioane de lei și o pierdere de 58,55 milioane de lei.

Haier Europa face parte din Haier Smart Home.

Listat la Bursa de Valori din Shanghai (SHA: 600690) din 1993, Haier Smart Home este prezent pe toate cele 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare și dezvoltare și aproximativ 100.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
haier
frigidere
afaceri
profit