Suciu Popa câștigă pentru Hidroelectrica 22,3 milioane lei

Suciu Popa câștigă pentru Hidroelectrica 22,3 milioane lei
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 feb 2021

Câștig pentru Hidroelectrica un litigiu în procedura insolvenței cu miză de aproximativ 22,3 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Suciu Popa a reprezentat cu succes Hidroelectrica S.A. într-o procedură având ca obiect contestarea tabelul preliminar de creanțe al unei debitoare în insolvență, prin care a obținut înscrierea ca pură și simplă a unei creanțe totale de aproximativ 22,3 milioane lei, cu două subcomponente. Problema litigioasă a survenit ca urmare a neexecutării de către societatea debitoare a mai multor contracte de achiziție de energie electrică de valoare semnificativă, urmată de intrarea debitoarei în insolvență și demararea, în paralel, a unor dosare de executare în temeiul unui raport juridic cambial.

GUEST WRITER Av. Florentin Țuca: Episodul 2 | Noaptea arestului CITEȘTE ȘI GUEST WRITER Av. Florentin Țuca: Episodul 2 | Noaptea arestului

Contestația la tabelul de creanțe a fost inițiată în paralel cu dosarele de executare, în cadrul dosarului de sine stătător rezultat punându-se probleme de drept complexe precum: regimul procedurii insolvenței în contextul existenței unor scrisorilor de garanție bancară și al executării unor bilete la ordin avalizate, calificarea soluționării definitive a contestațiilor la executare drept condiție suspensivă a realizării creanței din insolvență, analiza raportului juridic dintre două legi speciale (i.e. Legea insolvenței nr. 85/2014 și Legea cambiei și biletului la ordin nr. 58/1934), caracterul autonom și abstract al biletelor la ordin, ca titluri comerciale de valoare, independent de conținutul raportului juridic fundamental. Urmare a discutarii tuturor aceste aspecte si a unei analize aprofundate efectuata de echipa Suciu Popa, instanta a confirmat statutul de creanta deținută de clientul nostru drept creanță pură și simplă și a dispus înscrierea ca atare în tabelul creditorilor.

Echipa de litigii a Suciu Popa care a gestionat cu succes procedurile aferente acestui dosar a fost coordonata de Daciana Popa, Partner și coordonatorul practicii de litigii, alături de Eugen Tudose, Managing Associate, secondați de Paul Manaila, Andrei Nicolae si Ciprian Nicu, Associates și membri ai echipei de litigii.

Suciu Popa este una dintre principalele firme de avocatură de pe piața locală, cu o solidă experiență și performanțe notabile în toate ariile dreptului, recunoscută în mod constant drept leading law firm de către ghidurile internaționale de profil precum Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000, Benchmark Litigation si GAR 100.

Un material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
suciu popa