EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Tranzacție rapidă - Unul dintre cei mai bogați belgieni cumpără Parcul industrial Metav, printre cele mai importante din România

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Tranzacție rapidă - Unul dintre cei mai bogați belgieni cumpără Parcul industrial Metav, printre cele mai importante din România

Jan De Clerck, al doilea din dreapta

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 mar 2022

Dezvoltatorul imobiliar Alinso Group, controlat de familia antreprenorului Jan De Clerck, unul dintre cei mai bogați belgieni, cumpără parcul industrial Metav din cartierul bucureștean Băneasa, într-o tranzacție rapidă care urmeză să fie ratificată în perioada imediată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Contractul pentru Metav Business Park a fost deja semnat, conform datelor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul belgian deține deja în România unul dintre cele mai mari parcuri industriale, Ploiești West Park. În cadrul Ploiești West Park din Ariceștii Rahtivani au fost dezvoltați până acum aproximativ 500.000 de metri pătrați de clădiri, în special industriale, din care 275.000 de metri pătrați sunt în proprietatea Alinso și restul au fost ridicate de investitorii finali din cadrul parcului, precum Timken, Lufkin/General Electric, Dekomte, Coficab sau Mitliv.

VEZI AICI AFACERILE SALE DIN ROMÂNIA

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Tranzacție rapidă - Unul dintre cei mai bogați belgieni cumpără Parcul industrial Metav, printre cele mai importante din România

Compania Alinso este o subsidiară a Domo Investment Group, controlat de familia antreprenorului Jan De Clerck. Acesta este cel mai bogat dintre milionarii belgieni prezenți pe piața imobiliară din România. El este fiul unui cunoscut industriaș belgian, care a pus bazele producătorului de textile Beaulieu. Averea familiei este estimată la 1,29 miliarde euro și ocupă locul 23 în topul celor mai bogați belgieni, potrivit publicației De Rijkste Belgen.

Vineri dimineața, Profit.ro a anunțat că parcul industrial Metav, unul din cele mai importante parcuri industriale din mediul urban, cu peste 80 de firme chiriașe, a fost scos la vânzare cu un preț minim de 36 milioane euro, incluzând terenurile aferente. Ultimele date Profit.ro indică faptul că vânzarea a fost, rapid, semnată.

Parcul dispune de o suprafață de 188.699,41 metri pătrați, din care suprafața construită este de 75.983 mp. Există spații administrative întinse pe 26.767 metri pătrați și spații pentru depozitare și producție de 49.216 metri pătrați.

Anul trecut, compania Metav a avut afaceri de 22,5 milioane lei și un profit de 14,5 milioane lei.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Parcul industrial a fost prezentat anterior ca fiind controlat indirect de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai discreți investitori imobiliari din România.

Gabriel Popoviciu este cunoscut pe piața imobiliară, în primul rând, pentru dezvoltarea Zonei Comerciale Băneasa, care cuprinde mall-ul Băneasa Shopping City din București.

La acest moment se află la Londra, el câștigând recent apelul înaintat Înaltei Curți de Justiție a Marii Britanii împotriva extrădării sale către România, pe motiv că nu a avut parte de un proces corect în România. El a fost condamnat definitiv, în 2 august 2017, la șapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că Popoviciu revine pe piața din România cu mai multe investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
metav
popoviciu