Producătorul de apă minerală Bilbor a fost scos din nou la vânzare, dar cu 1 milion euro mai puțin

Producătorul de apă minerală Bilbor a fost scos din nou la vânzare, dar cu 1 milion euro mai puțin
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 feb 2017

Activele producătorului de apă minerală Bilbor Mineral Water, intrat în insolvență în urmă cu 2 ani, au fost reofertate la vânzare, dar cu aproape un milion de euro mai puțin.  În primăvara anului trecut, Profit.ro anunța în exclusivitate că brandul a fost evaluat la peste 5 milioane de euro, Tymbark, producător controlat de grupul polonez Maspex Wadowice, fiind interesat să preia compania.

Bilbor Mineral Water face parte din grupul United Romanian Breweries Bereprod (URBB). Profit.ro a anunțat recent că grupul danez Carlsberg a ieșit din acționariatul berarului român URBB, care va continua să producă, sub licență, popularele mărci Tuborg și Carlsberg în România.

Urmărește-ne și pe Google News

În septembrie anul trecut, activele producătorului de apă minerală au fost scoase la vânzare la un preț de circa 5 milioane euro (fără TVA). Fără succes, astfel că societatea a fost acum oferită din nou la vânzare, dar cu 4,1 milioane de euro (fără TVA).

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Firmele care nu au cerut noi atestate de comercializare și distribuție de produse energetice, alcool și tutun vor fi verificate de inspectorii Vămii CITEȘTE ȘI Firmele care nu au cerut noi atestate de comercializare și distribuție de produse energetice, alcool și tutun vor fi verificate de inspectorii Vămii

Activele scoase la vânzare sunt terenuri, clădiri, echipamente, stocuri, mărci comerciale, design sticlă, licența de exploatare, goodwill.

Bilbor Mineral Water a fost lansată în 2010 și a presupus o investiție inițială în valoare de peste 10 milioane de euro în construcția unei fabrici în localitatea Bilbor, din județul Harghita, la 12 kilometri de Borsec. Bilbor este un brand de apă minerală poziționat pe segmentul premium, izvoarele de proveniență a apei aflându-se în munții Călimani, județul Harghita.

Pe lângă Bilbor, URBB are în portofoliu mărci de bere precum Tuborg, Carlsberg și Skol și sucurile Granini.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilbor
tymbark