Trei unități românești în Top 100 al celor mai mari poluatori din Europa. LISTA companiilor din România incluse de UE printre poluatori. Nume precum Blue Air, Tarom, OMV Petrom, Holcim, Rompetrol, Alro, Lukoil

Trei unități românești în Top 100 al celor mai mari poluatori din Europa. LISTA companiilor din România incluse de UE printre poluatori. Nume precum Blue Air, Tarom, OMV Petrom, Holcim, Rompetrol, Alro, Lukoil
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 3 apr 2019

Sucursalele Rovinari și Turceni ale Complexului Energetic Oltenia și combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galați, recent cumpărat de grupul britanic Liberty House al miliardarului indian Sanjeev Gupta, sunt în Top 100 al celor mai mari poluatori din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Rovinari ocupă locul 38, Arcelor a fost plasat pe poziția 58, iar Turceni este pe 60.

Conform datelor analizate de Profit.ro privind primele 1.000 de poziții dintr-un total de circa 13.000, în ierarhia generală, pe locul 114, apare o altă sucursală a CE Oltenia, Ișalnița, pe locul 156 este Azomureș, pe 237 este centrala de cogenerare de la Brazi a OMV Petrom, pe 263 este sucursala Craiova II a CE Oltenia, pe 270 este CET Govora, pe 318 este fabrica de ciment Holcim Câmpulung, pe 348 este rafinăria Petrobrazi, pe 365 este fabrica de ciment Holcim din Aleșd, pe 379 este Rompetrol Rafinare Petromidia, pe 394 este fabrica de ciment de la Medgidia a CRH, pe 420 este CET Sud Electrocentrale București, pe 457 este Electrocentrale Deva, pe 557 este termocentrala Iernut deținută de Romgaz, pe 582 este fabrica de ciment Tașca a HeidelbergCement, pe 585 este fabrica din Fieni a HeidelbergCement, pe 587 este Blue Air, pe 606 este termocentrala București Vest, pe 608 este fabrica de ciment de la Chișcădaga a HeidelbergCement, pe 747 este rafinăria Petrotel Lukoil, pe 779 este termocentrala Progresul, pe 795 este Alro, pe 845 este Lukoil Energy&Gas, iar pe 908 este Alum Tulcea.

EXCLUSIV VIDEO Cofondatorul Taxify, mesaje către premier și taximetriști: Înțelegeți să modernizați legislația, concurați la calitate și gândiți-vă la pasageri! Aș fi trist să închid, sper să nu câștige interesul acționarilor firmelor de taxi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Cofondatorul Taxify, mesaje către premier și taximetriști: Înțelegeți să modernizați legislația, concurați la calitate și gândiți-vă la pasageri! Aș fi trist să închid, sper să nu câștige interesul acționarilor firmelor de taxi

Pe listă mai apar CET Iași II (918), Tarom (938), electrocentrala Paroșeni (959), Veolia Energy punct lucru Brazi (972).

Aceasta este concluzia unei analize realizată la Bruxelles, pe baza datelor UE referitoare la emisiile de dioxid de carbon. 

Ieri a fost anunțat că Ryanair este prima companie aeriană care a devenit unul dintre cei mai mari 10 poluatori din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
poluator
poluare
companii