BERD avertizează că țările din Europa de Est și Turcia vor fi afectate de Brexit

BERD avertizează că țările din Europa de Est și Turcia vor fi afectate de Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2019

Comerțul în multe economii emergente din Europa și din statul vecin Turcia va fi afectat dacă ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea loc fără un acord de tranziție, se arată într-un raport al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvolare (BERD) publicat vineri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Instituția financiară, care pompează anual miliarde de euro în Europa de Est și în Turcia, a estimat că 6,8% din valoarea adăugată combinată a exporturilor regiunii va fi afectată de orice potențială întrerupere a legăturilor comerciale. Cel mai ridicat procent va fi în Cipru, Turcia și Polonia, pentru care piața britanică reprezintă între 7,9% și 9,1% din totalul volumelor de export, se arată în raport.

VIDEO Angajații Nestle au protestat în fața sediului central al companiei din București. Sindicaliștii amenință că vor intra în greva foamei dacă nu le vor fi onorate cerințele CITEȘTE ȘI VIDEO Angajații Nestle au protestat în fața sediului central al companiei din București. Sindicaliștii amenință că vor intra în greva foamei dacă nu le vor fi onorate cerințele

Ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord nu va afecta Europa de Est și Turcia doar prin comerțul direct, ci și prin exporturile indirecte, prin lanțul valoric interconectat la nivel european, avertizează BERD. Instituția dă ca exemplu componentele auto exportate din Slovacia în Germania, unde sunt asamblate și exportate ca produs final în Regatul Unit, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
berd