Joe Biden: O modalitate de a combate inflația este să scazi salariile și să-i faci pe americani mai săraci. Cred că am o idee mai bună cum să combatem inflația: să scădem costurile, nu salariile

Joe Biden: O modalitate de a combate inflația este să scazi salariile și să-i faci pe americani mai săraci. Cred că am o idee mai bună cum să combatem inflația: să scădem costurile, nu salariile
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

 

Președintele american Joe Biden a prezentat, în discursul despre starea Uniunii, planul său de măsuri care să ducă la scăderea inflației, subliniind că nu vor crește taxele pentru persoane care "câștigă mai puțin de 400.000 de dolari pe an". Biden a vorbit despre reducerea costurilor pentru medicamentele eliberate pe rețetă, pentru energie și pentru îngrijirea copiilor în creșe.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit CNN, Biden a afirmat, în discursul privind Starea Uniunii, că politica sa este de a nu crește taxele pentru cei care "câștigă mai puțin de 400.000 de dolari pe an", scrie News.ro.

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

El a arătat că, după părerea sa, actualul sistem de taxe nu este "corect" și trebuie remediat.

"Nu vreau să pedepsesc pe nimeni, dar să ne asigurăm că și corporațiile și americanii înstăriți încep să își plătească partea care li se cuvine", a explicat el.

Biden a susținut că vrea să combată inflația prin scăderea costurilor de a face produse, nu scăzând salariile americanilor.

"O modalitate de a combate inflația este să scazi salariile și să-i faci pe americani mai săraci. Cred că am o idee mai bună cum să combatem inflația: să scădem costurile, nu salariile", a arătat Biden.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

El a vorbit despre a produce mai mult în SUA, de la mașini, semi-conductori, infrastructură.

"În loc să ne bazăm pe lanțuri de furnizori din străinătate, să producem în America", a afirmat el.

Biden a vorbit astfel despre reducerea prețului la medicamentele eliberate pe rețetă, despre reducerea costurilor la energie și combaterea schimbărilor climatice, dar și despre reducerea costurilor pentru îngrijirea copiilor în creșe sau grădinițe, ca parte a planului său.

El a arătat că o familie care locuiește într-un oraș mare poate plăti până la 14.000 de dolari pe an/copil pentru îngrijirea copilului în creșă sau grădiniță.

"Oamenii din clasa mijlocie sau muncitorii nu ar trebui să fie nevoiți să plătească mai mult de 7% din venitul lor pentru îngrijirea copilului", a spus Biden.

El a susținut că planul lui este de a reduce costurile pentru îngrijirea copilului la jumătate pentru cele mai multe familii și să-i ajute pe părinți, inclusiv pe femeile care și-au părăsit locul de muncă în timpul pandemiei pentru că nu și-au putut permite creșa, să se întoarcă la serviciu. Biden a vorbit și de alte măsuri care să ducă la reducerea costurilor pentru familii.

"Nimeni, repet, nicio persoană care câștigă mai puțin de 400.000 de dolari pe an nu va plăti un penny în plus ca noi taxe. Niciun penny", a subliniat el.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
inflatie
sua