„Operațiunea London Bridge”: Protocolul prevăzut pentru moartea reginei Elizabeth a II-a, dezvăluit

„Operațiunea London Bridge”: Protocolul prevăzut pentru moartea reginei Elizabeth a II-a, dezvăluit
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2021

Palatul Buckingham planifică minuțios cele 10 zile care vor urma decesului reginei.

Este un eveniment la care admiratorii familiei regale nu îndrăznesc să se gândească: ziua morții reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 95 de ani. Dispariția celei care deține recordul de cea mai lungă domnie a Regatului Unit va fi însoțită de un protocol în care cele mai mici detalii sunt prevăzute. Ținut secret până în prezent, a fost dezvăluit de site-ul american Politico, preluat de news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit Daily Mail care anunță această scurgere de informații, considerată de prost gust, existența acestui protocol este cunoscută din anii 1960, dar nu a fost niciodată dezvăluită atât de detaliat.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Numit „Operațiunea London Bridge” (cel care a urmat morții soțului ei prințul Philip, în aprilie, a fost „Operațiunea Forth Bridge”), acest protocol, ale cărui documente au fost obținute de Politico, explică măsurile care vor fi luate după anunțul morții suveranei și de-a lungul a zece zile care vor urma.

Premierul, secretarul de cabinet și principalii reprezentanți politici vor fi informați de moartea reginei prin telefon. Un mesaj „oficial” va fi publicat de Buckingham pentru a informa publicul. Un e-mail va fi de asemenea adresat diferitelor ministere. Pentru fiecare dintre aceste anunțuri, formulările folosite sunt deja prevăzute și trebuie respectate.

La primirea acestui e-mail, drapelele de la Whitehall - sediul guvernului britanic - vor fi coborâte la jumătate în 10 minute.

Politico amintește că în timpul unui exercițiu desfășurat acum câțiva ani, Downing Street s-a arătat îngrijorat de faptul că acest termen nu poate fi respectat din lipsă de personal, ceea ce ar putea displace opiniei publice. Orice reuniune a Parlamentului britanic va fi amânată.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Pagina oficială a site-ului familiei regale, pe care va apărea mesajul scurt de confirmare a morții reginei, va fi în întregime neagră. Site-ul guvernului și toate conturile de socializare vor arbora un banner negru. Publicarea de conținuturi care nu sunt urgente va fi anulată.

Familia regală va expune derularea funeraliilor care vor avea loc zece zile mai târziu și primul discurs va fi al premierului. Ministrul Apărării va organiza un salut al armatei, un minut de reculegere la nivel național va fi anunțat și prim-ministrul va vorbi cu prințul Charles, devenit rege. La ora 18.00, acesta din urmă se va adresa țării la televizor. O slujbă în cinstea reginei va avea loc la catedrala londoneză St. Paul. Politico notează că acest eveniment va părea „spontan”, potrivit documentelor obținute.

A doua zi va fi dedicată urcării pe tron a prințului Charles. Un consiliu se va reuni la ora 10.00 la Palatul St. James pentru a-l proclama pe noul suveran, în prezența prim-ministrului și a responsabililor politici. Parlamentul se va reuni pentru a redacta un mesaj de condoleanțe și reuniunea lor va fi suspendată timp de 10 zile. Prima întâlnire a lui Charles în calitate de rege cu premierul și cabinetul său va avea loc la orele 15.30.

A treia zi, sicriul reginei va fi transportat la Buckingham Palace. Sunt prevăzute diferite itinerarii, în funcție de locul unde ea va muri.

În timpul celei de-a patra, a cincea și a șasea zi, prințul Charles va face un tur în Regatul Unit în timpul căruia se va întâlni cu diferiți reprezentanți oficiali care îi vor prezenta condoleanțe și el va asista la mai multe slujbe. Fiecare etapă este minuțios programată. În același timp, vor avea loc repetiții ale operațiunii Lion, adică procesiunea sicriului de la Buckingham până la palatul Westminster. Aceasta va avea loc în a șaptea zi. O slujbă va fi oficiată la Westminster la sosirea sicriului.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Sicriul va fi expus la Palatul Westminster între a șaptea și a zecea zi, la Westminster Hall, și publicul va putea veni să-i aducă omagii 23 de ore din 24. Va avea loc o repetiție a procesului funerar. 

Ministerul Afacerilor Externe va trebui să organizeze sosirea liderilor și personalităților străine și va face față unui număr mare de turiști în vreme de pandemie. Ministerul de Interne va întări securitatea în fața amenințării teroriste iar ministerul Transporturilor se teme de un trafic prea mare către Londra. Documentele obținute de Politico descriu chiar și cele mai grave cazuri în care Londra ar putea să devină saturată, amenințând funcționarea serviciilor de sănătate sau ale Poliției.

În cea de-a 11-a zi, vor avea loc funeraliile la abația Westminster. Două minute de reculegere sunt prevăzute în țară la miezul zilei și defilări vor avea loc la Londra și Windsor. Sicriul reginei va fi așezat în capela King George VI a castelului Windsor, alături de soțul ei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elizabeth
londra