Rudolph Giuliani s-a predat în dosarul lui Trump care vizează subminarea alegerilor

Rudolph Giuliani s-a predat în dosarul lui Trump care vizează subminarea alegerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2023

Rudolph Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, s-a predat la o închisoare din comitatul Fulton din Georgia, pentru a înfrunta acuzațiile legate de acțiunile pe care este acuzat că le-a făcut pentru a răsturna pierderea în alegerile din 2020 a fostului președinte al SUA, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Giuliani, un fost procuror federal și fost primar în New York City, a fost obligat la plata unei cauțiuni de 150.000 de dolari și să nu ia legătura cu vreunul din cei 18 co-inculpați sau martori în acest dosar, potrivit documentelor instanței.

CFR a lansat modernizarea mai multor gări, inclusiv a Gării de Nord și din stațiunile montane CITEȘTE ȘI CFR a lansat modernizarea mai multor gări, inclusiv a Gării de Nord și din stațiunile montane

”Această punere sub acuzare este o parodie”, le-a spus Giuliani reporterilor, după ce s-a prezentat la închisoare. ”Este un atac la Constituție”, a adăugat el.

Șapte alți co-inculpați ai lui Trump în acest dosar penal deschis de procurorul districtual din comitatul Fulton Fani Willis care îl acuză pe aceste și pe asociații săi că au încercat să răstoarne pierderea sa în alegerile din 2020 din Georgia s-au predat și ei la închisoarea din Atlanta, potrivit documentelor autorităților, scrie News.ro.

Trump, principalul candidat pentru nominalizarea republicanilor din 2024 pentru a-l înfrunta pe președintele democrat Joe Biden, continuă să susțină, în mod fals, că a fost ”furat” la alegerile din 2020 prin fraudă masivă la vot. Giuliani a avut un rol public important în eforturile echipei de campanie a lui Trump de a impune acuzațiile false privind frauda la vot.

Trump urma să se predea joi pentru a înfrunta cea de-a patra punere sub acuzare penală din acest an. Ceilelați zece co-inculpați numiți în punerea sub acuzare din Georgia au termen până vineri să se predea.

Trump a numit cele patru puneri sub acuzare motivate politic.

Reacție la decizia privind impozitul de 1% pe cifra de afaceri. Ce spune șeful operațiunilor locale ale unui gigant energetic, cu pierderi de sute de milioane lei anul trecut CITEȘTE ȘI Reacție la decizia privind impozitul de 1% pe cifra de afaceri. Ce spune șeful operațiunilor locale ale unui gigant energetic, cu pierderi de sute de milioane lei anul trecut

În dosarul din Georghia, Giuliani a fost acuzat că a făcut mai multe declarații false privind fraude la alegeri, inclusiv în  fața unor oficiali din alte state, precum Arizona și Pennsylvania, într-o încercare eșuată de a-i convinge să aprobe o listă alternativă de electori pentru a certificarea formală congresională a rezultatelor alegerilor, pentru a-l menține pe Trump la putere.

Giuliani și alți aliați ai lui Trump au mai fost acuzați că au făcut declarații false în fața legislatorilor din Georgia cu privire la alegeri.

Avocatul Sidney Powell, care a jucat un rol cheie în promovarea afirmațiilor false ale lui Trump privind frauda, a fost reținut la închisoare miercuri, potrivit datelor postate pe site-ul șerifului.

Avocatul de campanie al lui Trump Kenneth Chesebro, pus sub acuzare pentru că ar fi ajutat la conceperea unui plan pentru a depune liste false de electori pentru Trump pentru a împiedica certificarea congresională, s-a predat de asemenea la biroul șerifului din comitatul Fulton, miercuri, arată datele de la închisoare.

Ray Smith, un avocat care anterior l-a reprezentat pe Trump în Georgia, s-a predat și el miercuri.

Marți, s-au predat fostul avocat al lui Trump John Eastman și analistul de sondaje republican Scott Hall, în timp ce foștii lideri ai Partidului Republican din Georgia Cathy Latham și David Shafer au fost reținuți peste noapte, potrivit închisorii.

Robert Cazanciuc: 5 ani fără permis auto. De 10 ori mai mare perioada, față de textul în vigoare, în care șoferii care ucid pe șosele nu pot redobândi permisul CITEȘTE ȘI Robert Cazanciuc: 5 ani fără permis auto. De 10 ori mai mare perioada, față de textul în vigoare, în care șoferii care ucid pe șosele nu pot redobândi permisul

Shafer, fostul șef de cabinet al lui Trump de la Casa Albă Mark Meadows și fostul oficial de la Departamentul de Justiție Jeffrey Clark au solicitat ca dosarele lor să fie mutate la o instanță federală.

Trump a pledat nevinovat la două seturi de acuzații penale formulate de Jack Smith, un procuror special numit de Procurorul general al SUA, Merrick Garland, desemnat de Biden, legat de încercările de la răsturna pierderea sa în alegerile din 2020 și posesia de documente clasificate după terminarea mandatului. Trump a mai pledat nevinovat și în dosarul din Manhattan privind plăți pentru tăcere făcute înainte de alegerile din 2016 unui star porno.

viewscnt
Afla mai multe despre
rudolph giuliani
donald trump
sua