LEGE Interdicție de obligare la munca de noapte, stabilită pentru o anumită categorie socială

LEGE Interdicție de obligare la munca de noapte, stabilită pentru o anumită categorie socială
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Părintele singur dintr-o familie monoparentală nu va putea fi obligat de angajator să presteze muncă de noapte, conform unui proiect de lege promulgat acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

De ce este impiortant: În prezent, această interdicțiie se aplică în cazul tinerilor care nu au împlinit 18 ani, femeilor gravide, lăuzelor şi celor care alăptează.

La aceste categorii vor fi adăugate acum, prin noua lege inițiată de USR și susținută de toate partidele, și ”persoana singură din familia monoparentală”.

DECIZIE Noi reguli pentru angajarea muncitorilor străini. Termen la încheierea contractelor de muncă și activitate minimă pentru angajatori. Noi amenzi CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi reguli pentru angajarea muncitorilor străini. Termen la încheierea contractelor de muncă și activitate minimă pentru angajatori. Noi amenzi

Inițiatorii au invocat o serie de motive pentru care un părinte dintr-o familie monoparenatală nu trebuie să fie obligat să lucreze în ture de noapte.

Printre acestea se numără:

- Siguranța copilului pe timp de noapte, care râmâne fie în grija unei persoane, fie singur în casă;

- Posibilitatea ca părintele să nu poată acorda copiilor suficientă atenție și îngrijire în timpul zilei, din cauza oboselii acumulate în urma turelor de noapte;

- Dificultatea de a îmbina programul de lucru cu obligațiile familiale, cum ar fi îngrijirea copiilor sau participarea la activități școlare și sociale;

- Impactul asupra relației părinte-copil, care poate fi afectată de faptul că părintele nu este disponibil sau nu poate participa la activitățile copilului în mod regulat.

viewscnt
Afla mai multe despre
munca
noapte
interzice
familie
monoparentală
parlament
proiect