VIDEO Coreea de Nord - Film în care Kim Jong Un apare înfruntând, pe cal, "marile adversități"

VIDEO Coreea de Nord - Film în care Kim Jong Un apare înfruntând, pe cal, "marile adversități"
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Un documentar nord-coreean îl arată pe liderul regimului de la Phenian, Kim Jong Un, înfruntând "cele mai mari adversități" prin care a trecut până acum această țară, pe fondul pandemiei cu noul coronavirus și al sancțiunilor privind programele nord-coreene de armament, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Documentarul intitulat "Marele an victorios, 2021" prezintă în 110 minute o serie de "realizări" obținute de-a lungul anului în domenii ca dezvoltarea de rachete și construcțiile, dar și în eforturile de înfrângere a pandemiei, arată Agerpres.

Alexandru Rafila: Încă nu suntem în vârf, ne apropiem de vârf, avem în față circa 10 zile dificile. Probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri CITEȘTE ȘI Alexandru Rafila: Încă nu suntem în vârf, ne apropiem de vârf, avem în față circa 10 zile dificile. Probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri

Naratorul laudă în mod repetat astfel de proiecte ca semnalizând "victoriile" înregistrate sub conducerea lui Kim, în ton cu documentarele similare anterioare utilizate de media de stat pentru a întreține în jurul acestuia un cult al personalității sale semidivine. Kim apare în film cu noul său look vizibil mai subțire.

Documentarul nu se referă în detaliu la greutățile prin care trece țara, dar se știe că, spre deosebire la vecina sa bogată și democrată Coreea de Sud, Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară ce continuă să se adâncească, în contextul sancțiunilor împotriva regimului, al secetei și inundațiilor, potrivit agențiilor ONU.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
kim jong un