Afacerile grupului Aaylex au urcat cu 10% anul trecut, la 115 milioane de euro

Afacerile grupului Aaylex au urcat cu 10% anul trecut, la 115 milioane de euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 9 feb 2016

Grupul de companii Aaylex, care deține marca CocoRico, a înregistrat anul trecut afaceri de 115 milioane de euro, cu 10% mai mari față de anul precedent, când a raportat 104 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În 2015, rezultatele obținute s-au înscris în trendul de creștere al anilor precedenți. Am înregistrat o creștere cu peste 10% a cifrei de afaceri, care s-a situat la aproximativ 115 milioane de euro în 2015 (față de 104 milioane de euro în 2014). Estimăm că acest trend va fi menținut și pentru anul în curs. O parte importantă din cifra de afaceri este generată de export", a declarat Bogdan Grama, directorul general al Aaylex.

România reprezintă principala piață de desfacere pentru Aaylex, aproximativ 72% din producție fiind vândută în țară. Cu toate acestea, compania se numără printre cei mai mari exportatori de carne de pui din țară, produsele fiind livrate către mai multe state atât din UE, cât și extracomunitare.

În 2015, exporturile grupului Aaylex s-au ridicat la aproximativ 37 de milioane de euro.

”Pentru perioada următoare, ne dorim o prezență crescută pe piețele externe”, spune directorul general al companiei.

Bogdan Grama a explicat că Aaylex își propune să termine în prima parte a acestui an investițiile începute anterior, fără să precizeze valoarea acestora.

Grupul Aaylex este controlat de omul de afaceri Bogdan Stanca, iar principale trei companii sunt Avicola Buzău, Aaylex Prod și Aaylex Distribution.

Aaylex deține 24 ferme situate în Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. În plus, compania mai are două statii de incubație, două ferme de reproducție de păsări-adulți și două ferme de reproducție tineret. În 2015, la abatorul Aalyex Prod din Buzău s-au procesat peste 60.000 de tone de carne.

În 2015, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică, au fost sacrificate în abatoare peste 229 de milioane de păsări a căror greutate în carcasă a reprezentat peste 374.000 de tone. Astfel, cota de piață a grupului Aaylex a fost în 2015, în jurul valorii de 16%.

Printre principalii competitori ai grupului Aaylex se numără Transavia, Agricola International (Bacău), Safir (Vaslui). 

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan stanca
grupul aaylex
coco rico