Bill Gates cultivă cartofii folosiți de McDonald’s. Plantațiile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spațiu

Bill Gates cultivă cartofii folosiți de McDonald’s. Plantațiile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spațiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2021

Bill Gates este cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din SUA - și potrivit unui nou raport al NBC, cartofii folosiți de McDonald’s, în America, sunt crescuți pe câmpurile fostului șef al Microsoft, transmite Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citând date de The Land Report și propriile sale cercetări, NBC a spus că terenurile din statul Washington pe care sunt cultivați cartofii prăjiți de la McDonald's sunt atât de vaste încât se pot vedea din spațiu, scrie Adevarul.   

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Potrivit sursei citate, Gates deține 269.000 de acri de terenuri agricole în 18 state, ceea ce îl face cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din America. Purtătorii de cuvânt pentru McDonald’s și Gates nu au răspuns imediat la cererea Insider pentru comentarii.

Cartofii, morcovii și cepele sunt doar unele dintre legumele crescute în interiorul imperiului agricol pe care îl dețin Bill și Melindei Gates. Cei doi dețin peste 28.000 de hectare de boabe de soia, porumb, bumbac și orez în Louisiana, circa 8.000 de hectare de boabe de soia în Nebraska și aproximativ 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe câmpuri cultivate cu cartofi care merg direct către McDonald’s.  

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Land Report a menționat anterior că terenurile agricole din SUA ale lui Gates sunt deținute atât direct, cât și prin intermediul grupului său de investiții, Cascade, care a fost menționat recent într-o anchetă din New York Times care a raportat acuzații de comportament inadecvat la locul de muncă.

Recent, Bill și Melinda Gates au anunțat că vor divorța, după 27 de ani de căsnicie.

Averea familiei Gates este evaluată la acest moment de Forbes la 130,5 miliarde dolari, locul 4 în clasamentul miliardarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
cartofi
mcdonald’s