CICh Năvodari va investi 10 milioane lei într-o nouă instalație de granulare

CICh Năvodari va investi 10 milioane lei într-o nouă instalație de granulare
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2023

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, a înregistrat o cifră de afaceri de 300 de milioane de lei în 2022, în crestere semnificativă față de anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul s-a datorat cererii în creștere de îngrășăminte, CICh fiind singurul combinat din România care și-a menținut capacitatea integrală de producție în ultimii ani.

VIDEO Cum arată acum tronsonul din drumul expres Craiova - Pitești care ar trebui să fie inaugurat în acest an CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum tronsonul din drumul expres Craiova - Pitești care ar trebui să fie inaugurat în acest an

Pentru perioada următoare, CICh Năvodari are planificate investiții de aproximativ 10 milioane de lei în extinderea capacității de producție, instalarea de noi echipamente atât pentru producția de îngrășăminte solide cât și lichide, precum și în cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi și eficiente pentru fermieri.  Prima etapă a acestui plan de investiții, o nouă instalație de granulare care va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

„Strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează transformarea CICh Năvodari într-unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte din regiune”, afirmă Mihai Aniței, Director General al CICh Năvodari.

Cea mai mare cerere pentru îngrășămintele combinatului a venit din partea fermierilor români, iar o proporție de 20% din producție a fost destinată exportului către Republica Moldova și Bulgaria, țări în care compania exportă de peste 5 ani. Strategia de dezvoltare pentru perioada următoare include dezvoltarea exportului dar și lansarea unor produse pe segmente mai puțin explorate ale pieței, cum ar fi îngrășămintele bio și cele organo-minerale.

Combinatul are ca obiectiv consolidarea cotei de piață câștigate în anii precedenți, astfel că în 2023, an considerat unul dintre cei mai dificili de până acum, este estimată o creștere de 15% a cifrei de afaceri.

Concediul în Grecia - luna septembrie este tot mai preferată în locul lunii august CITEȘTE ȘI Concediul în Grecia - luna septembrie este tot mai preferată în locul lunii august

În prezent, Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic și dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o rețea de cale ferată proprie conectată la rețeaua feroviară națională, precum și acces la porturile Năvodari, Ovidiu și Constanța.

Aproximativ 250 de persoane sunt implicate în activitatea CICh, dintre care 150 sunt angajați ai companiei, iar restul sunt colaboratori permanenți. Echipa comercială CICh este formată din 40 de consultanți, care activează în toate regiunile țării.

Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România. CICh este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
combinatul de îngrășăminte chimice năvodari
instalație de granulare