Cotația grâului a scăzut cu 1% după ce Departamentul american al Agriculturii a prognozat livrări record

Cotația grâului a scăzut cu 1% după ce Departamentul american al Agriculturii a prognozat livrări record
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2018

Cotațiile futures la grâu pe piața din SUA au scăzut joi cu 1%, după ce Departamentul american al Agriculturii (USDA) și-a îmbunătățit prognozele privind livrările mondiale de grâu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai activ contract futures tranzacționat la Chicago Board Of Trade a coborât cu 1,1%, până la 4,82 dolari per bushel (1 bushel este echivalentul a 27,2 kilograme, n.r.), scrie Agerpres.

"USDA și-a îmbunătățit estimările cu privire la stocurile de grâu mondiale și ale SUA, piețele așteptau cifre ușor mai bune", a declarat Tobin Gorey, director de strategie pentru produse agricole la Commonwealth Bank of Australia.

Decizie a Parlamentului: Mijloacele de transport care transportă ilegal cereale și produse de panificație nu vor mai fi confiscate CITEȘTE ȘI Decizie a Parlamentului: Mijloacele de transport care transportă ilegal cereale și produse de panificație nu vor mai fi confiscate

Potrivit celor mai recente estimări ale USDA, stocurile mondiale de grâu la finalul sezonului 2017 - 2018 vor ajunge la un nivel record de 271,2 milioane tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
cotatii