Jean Valvis a vândut 2% din Dorna Agri

Jean Valvis a vândut 2% din Dorna Agri

Sursa foto: Facebook

scris 21 dec 2015

Antreprenorul elvețian de origine greacă Jean Valvis, fondatorul brandurilor Aqua Carpatica (apă minerală) și Domeniile Sâmburești (vin), a vândut 2% din capitalul social al Dorna Agri, businessul prin care exploatează circa 8.000 de hectare în Călărași, cultivând cereale ecologice, lui Dumitru Bălan (74 de ani), administrator al societății.

Astfel, Dumitru Bălan deține 1.848 de acțiuni a căror valoare nominală a fost de 1 leu fiecare, iar prețul cesiunii a fost egal cu valoarea nominală a acțiunilor. Jean Valvis are, în continuare 97,5% din capitalul social al companiei Dorna Agri, în timp ce Cornel Popa deține 0,5%.

Dumitru Bălan a mai fost director în cadrul Dorna Lactate (care deține brandul LaDorna), companie fondată de Jean Valvis și vândută către francezii de la Lactalis, în 2008. Un alt exit cunoscut al omului de afaceri grec este vânzarea Dorna Apemin către Coca-Cola, în 2002.

Valvis Holding cuprinde Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Dorna Agri și AgroElectrica. Energia regenerabilă și cultivarea cerealelor sunt, însă, afaceri secundare pentru antreprenorul Jean Valvis, cele mai importante fiind Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Dorna Agri a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 26,2 milioane de lei (aproximativ 5,9 milioane de euro) și un profit de 119.000 de lei (26.800 de euro). Numărul mediu de angajați a fost, în 2014, de 112.

viewscnt
Afla mai multe despre
jean valvis
dorna agri
aqua carpatica
domeniile samburesti