Milioane de nurci, sacrificate în Danemarca după ce a fost descoperit că sunt purtătoarele unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

Milioane de nurci, sacrificate în Danemarca după ce a fost descoperit că sunt purtătoarele unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor
scris 5 nov 2020

Aproximativ 17 milioane de nurci urmează să fie sacrificate în Danemarca după ce a fost descoperit, în mai multe ferme, că sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor, relatează BBC.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Prim-ministrul Mette Frederiksen a spus că virusul care a suferit mutații reprezintă „un risc cu privire la eficiența” unui viitor vaccin împotriva Covid-19, scrie News.ro.

Danemarca este cea mai mare producătoare de blană de nurcă din lume.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Poliția a transmis că sacrificarea animalelor ar trebui făcută cât de curând posibil.

Cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost detectate de mai multe luni în ferme de nurci din regiunea nordică Jutland (Danemarca), dar și în alte părți ale Europei. Însă se răspândesc rapid în Danemarca, unde cinci cazuri de infectare cu noua tulpină au fost descoperite în fermele de nurci. Doisprezece oameni au fost contaminați, au mai spus autoritățile.

Frederiksen a descris situația ca „foarte, foarte gravă”. Ea a citat rezultatele unui raport guvernamental potrivit căruia versiunea mutantă slăbește capacitatea organismului de a forma anticorpi, putând face astfel posibil ineficiente vaccinurile aflate acum în dezvoltare.

„Avem o mare responsabilitate față de populația noastră, dar, odată cu mutația descoperită, avem și o mai mare responsabilitate pentru și față de restul lumii”, a declarat ea la o conferință de presă.

Nurcile din mai mult de o mie de ferme vor fi sacrificate.

În luna iulie, Spania a sacrificat 100.000 de nurci după ce au fost detectate cazuri la o fermă din regiunea Aragon. Zeci de mii de exemplare au fost de asemenea sacrificate în Olanda, unde au fost constatate focare în mai multe ferme.

Sunt în derulare studii pentru a afla cum și de ce nurcile au contractat și răspândit coronavirusul.

viewscnt
Afla mai multe despre
nurci
danemarca
sars-cov-2