Norofert Group își consolidează echipa de conducere

Norofert Group își consolidează echipa de conducere

Marcel Caruz

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2021

Norofert Group, producător român de inputuri organice, anunță consolidarea echipei de conducere, prin cooptarea lui Marcel Caruz și numirea acestuia în funcția de Director Operațiuni (COO) în cadrul grupului, executiv cu o experiență de 15 ani în domeniul agriculturii. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a se alătura Norofert, Marcel Caruz a deținut diverse funcții de conducere în companiile Agrinvest și Prutul. În cadrul Agrinvest, Marcel a deținut funcția de Project Manager, unde a fost responsabil de dezvoltarea afacerilor companiei, iar la Prutul a ocupat funcțiile de Commercial Manager și National Sales Manager.  

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Cifra de afaceri a companiei de agrotech Norofert a crescut cu 63,79%, la 24,34 milioane lei, în 2020, de la 14,86 milioane lei, în exercițiul financiar precedent, dar evoluția de un an de pe bursă este încă și mai spectaculoasă, valoarea emitentului majorându-se de aproape 10 ori.

Norofert (NRF), companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a avut anul trecut venituri din exploatare de 31,02 milioane lei, cu 109,59% mai mari decât cele de 14,80 milioane lei din 2019. În același interval de raportare, cheltuielile totale au urcat cu 113,14%, la 20,27 milioane lei, de la 9,51 milioane lei, context în care compania și-a dublat rezultatul operațional, la 10,74 milioane lei, de la 5,28 milioane lei. Profitul net, deși cu o dinamică mai atenuată, a avut, de asemenea, o creștere robustă, de 35,50%, la 6,26 milioane lei, de la 4,62 milioane lei.

În 2021, Norofert este o companie mai mare. Societatea, care la data de 31 decembrie avea datorii totale de 21,51 milioane lei, a lansat în ianuarie o emisiune de obligațiuni în valoare de 11,50 milioane lei scadentă în anul 2025 (NRF25) și în contrapartidă cumpără într-o tranzacție de 9,5 milioane lei o fermă de 1.000 hectare în județul Teleorman.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

În scrisoarea către investitori, CEO-ul Vlad Popescu menționează utilizarea banilor din majorarea de capital social a anului în curs pentru creșterea capacității și calității liniei de producție a tabletelor efervescente de la Filipeștii de Pădure, dar și pentru consolidarea poziției pe piața din SUA, unde a demarat o investiție în statul Ohio.

Pentru 2021, Norofert vizează o cifră de afaceri de 35 milioane lei pentru activitatea din România. În paralel, vizează și expansiunea la export, unde recent a avut o livrare pentru onorarea unei comenzi din Uzbekistan. Compania încă de la listare nu avea niciun plan pentru desfacerea de produse pe piața Uniunii Europene. Popescu, acționar majoritar împreună cu familia sa, declara pentru Profit.ro că la Bruxelles este un aparat birocratic greoi care promovează reglementări ce fac aproape inaccesibilă piața îngrășămintelor pentru producătorii de dimensiuni mai mici. „Uniunea Europeană distruge business-urile mici și mijlocii; Uniunea Europeană protejează marile corporații”, afirma acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
norofert
marcel caruz