Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale
scris 13 feb 2020

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, până în 2050, pentru combaterea încălzirii globale, planul având rolul să răspundă modificărilor climatice prin absorbirea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă, în loc de reducerea emisiilor.

Proiectul de lege reflectă recunoașterea în cadrul Partidului Republican a dorinței alegătorilor de luare a unor măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, dorind în același timp să mențină beneficiile economice asuse de dezvoltarea istorică a activităților de foraje petroliere în Statele Unite, cel mai mare producător de petrol și gaze din lume, scrie News.ro.

Președintele american Donald Trump, care a pus în mod constant sub semnul întrebării știința schimbărilor climatice, și-a exprimat sprijinul pentru ideea unei campanii masive de replantare, în timpul discursului susținut luna trecută la Forumul Economic Mondial de la Davos.

VIDEO ONU cere fonduri împotriva invaziei de lăcuste care consumă într-o zi cât toată populația Kenyei CITEȘTE ȘI VIDEO ONU cere fonduri împotriva invaziei de lăcuste care consumă într-o zi cât toată populația Kenyei

”Lucrez la o lege care va face doar acest lucru: plantarea a 1.000 de miliarde de arbori până în 2050, cu obiectivul de izolare a carbonului și de încurajare a utilizării produselor din lemn”, a declarat congresmanul de Arkansas Bruce Westerman, membru al Comisiei pentru resurse naturale din Camera Reprezentanților.

Alte elemente ale planului, care va fi publicat în săptămânile următoare, se vor concentra pe izolarea carbonului de la centralele energetice, reciclarea plasticului și dezvoltarea energiei curate, inclusiv a gazelor naturale și a energiei nucleare.

Democrații, inclusiv cei care au aspirații prezidențiale în acest an electoral, au propus renunțarea rapidă la carburanții fosili, pentru a ajuta Statele Unite și alte țări să evite un impact grav al schimbărilor climatice.

Ecologiștii afirmă că o concentrare pe plantarea de copaci, ignorând reducerea emisiilor produse de carburanții fosili, este contraproductivă. Marea majoritate a cercetătorilor consideră că emisiile produse de carburanii fosili sunt principalul factor care determină încălzirea globală.

”Plantarea copacilor este bună, desigur, dar este departe de a fi suficientă, pentru ceea ce este nevoie, și nu poate înlocui măsurile reale de compensare și revenirea la natura sălbatică”, a afirmat activista suedeză Greta Thunberg, luna trecută, la Davos.

Măsurile de eliminare a dioxidului de carbon în mod natural, cum ar fi prin plantarea de arbori, au câștigat teren la nivel mondial. În iulie 2019, de exemplu, Etiopia a stabilit un record mondial plantând peste 350 de arbori în 12 ore, în cadrul unei campanii verzi a premierului Aiby Ahmed.

James Mulligan, asociat senior la World Resources Institute, a spus că plantările de copaci ar putea reduce cu 180-360 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an până în 2040, dacă vor fi efectuate corect. El a adăugat că finanțarea este esențială și că programul are nevoie de ”un sistem de guvernanță inteligent”.

viewscnt
Afla mai multe despre
incalzire globala
arbori
sua