România va putea vinde ovine și carne de ovine în Algeria

România va putea vinde ovine și carne de ovine în Algeria
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Autoritățile române și cele algeriene au căzut de acord cu privire la certificatele sanitare veterinare necesare exportului de ovine și carne de ovine din România în Algeria, acesta fiind primul pas care trebuia parcurs în vederea demarării exporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Următorul pas constă în organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în România a unor delegații de specialiști și oameni de afaceri interesați de astfel de schimburi comerciale, scrie News.ro.

DOCUMENT Cartoful este, în România, „a doua pâine a omului”. Sprijin de la Guvern CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cartoful este, în România, „a doua pâine a omului”. Sprijin de la Guvern

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a primit, vineri, notificarea oficială din partea omologului algerian, Fairouz Bendahmane, prin care instituția este informară despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine și carne de ovine, anunță ANSVSA printr-un comunicat.

„Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelența Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice și Populare în România. Președintele Alexandru Bociu a întreprins toate demersurile pentru accelerarea formalităților necesare și, împreună cu o echipă de experți din cadrul ANSVSA, a soluționat cerințele tehnice ale părții algeriene pentru exportul de ovine și carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană”, se arată în documentul citat.

Agrearea certificatelor sanitare veterinare necesare operațiunilor de import-export reprezintă primul pas în vederea realizării acestora.
ANSVSA precizează că pentru demararea „în cel mai scurt timp a exportului”, oficialii din cele două țări au căzut de acord cu privire la organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în România a unor delegații de specialiști și oameni de afaceri algerieni interesați de astfel de schimburi comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
ovine