Ucraina impune restricții privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova și România

Ucraina impune restricții privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova și România
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2022

Ucraina a impus restricții privind transporturile de cereale pe calea ferată către Republica Moldova și România, din cauza numărului mare de vagoane de la punctele de trecere a frontierei, a anunțat compania de consultanță APK-Inform, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

După ce Rusia a blocat porturile Ucrainei de la Marea Neagră, Kievul a fost nevoit să utilizeze calea ferată ca principală rută de transport pentru exportul de cereale. Un inconvenient este acumularea de vagoane la punctele de trecere a frontierei, scrie News.ro

STB - \ CITEȘTE ȘI STB - "Revoluție": Aduce POS-uri în toate centrele de vânzare a biletelor pentru transportul public din București

Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe cale ferată către Polonia.

APK-Inform a precizat că restricțiile în direcția României au început pe 4 mai, iar pe 5 mai au fost introduse restricții în direcția porturilor dunărene ale Republicii Moldova și Ucrainei.

Ministerul ucrainean al Agriculturii a anunțat, joi, că exporturile de cereale s-au ridicat la 46 de milioane de tone în sezonul 2021/22 iulie-iunie, inclusiv 132.000 de tone până în prezent în luna mai.

Oficiali de rang înalt din domeniul agriculturii au declarat în luna aprilie că Ucraina a exportat până la 300.000 de tone de cereale în martie, iar APK-Inform a menționat că Ucraina a exportat 923.000 de tone de cereale în aprilie.

Ucraina a exportat până la 6 milioane de tone de cereale cu o lună înainte ca Rusia să invadeze țara, pe 24 februarie. De asemenea, până la momentul actual, Ucraina a exportat 38.99 milioane de tone în sezonul 2020/21.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
cereale
tren