Fără restricții în Grecia. Românii vor putea merge în vacanță doar cu buletinul. Ce se va întâmpla cu cozile de la Vamă

Fără restricții în Grecia. Românii vor putea merge în vacanță doar cu buletinul. Ce se va întâmpla cu cozile de la Vamă
scris 5 mai 2022

Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare și pot intra în Grecia doar cu actul de identitate, iar personalul din vamă va fi suplimentat cu 50%, a afirmat Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, într-o conferință de presă susținută la București.

"Aproape am ridicat toate restricțiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziție și de pașaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii și ceilalți turiști străini au nevoie doar de actul de identitate", a spus oficialul elen.

ANUNȚ Vacanțele în România se scumpesc. \ CITEȘTE ȘI ANUNȚ Vacanțele în România se scumpesc. "Am luat în calcul și opțiunea de a angaja ucraineni. Din păcate, apetitul lor pentru a lucra nu este atât de ridicat!"

El a arătat că știe problemele care apar la graniță, unde se formează cozi și oamenii sunt nevoiți să aștepte foarte mult, scrie Agerpres.

"Cunosc aceste probleme și am discutat cu ministerul de resort din Grecia și am decis suplimentarea cu 50% a personalului care deservește vămile din nord. Nu spun că nu vor fi deloc cozi și că nu se va aștepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut", a precizat Kikilias.

Potrivit acestuia, turismul și serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei.

"Turiștii români sunt foarte importanți pentru noi. Așteptăm în acest sezon peste un milion de turiști din România Am discutat cu reprezentanții industriei din România și am înțeles că Grecia va fi anul acesta principala destinație a românilor în afara țării voastre", a mai spus ministrul grec.

Anul trecut, Grecia a avut venituri de 10,6 miliarde de euro din turism, dublu față de estimări, ca urmare a faptului că autoritățile elene au decis prelungirea sezonului până în septembrie-octombrie, așa cum va fi și în acest an.

"Avem zone foarte frumoase, de exemplu pentru turism religios, unde oamenii preferă să meargă mai mult în septembrie-octombrie, decât în lunile fierbinți de vară. De asemenea, în insulele din sud este foarte cald și în lunile de toamnă", a susținut reprezentantul Guvernului elen.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunțat că restricțiile pandemice, precum purtarea măștilor în spații interioare și certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autoritățile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spații interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. La acea dată, autoritățile luau de asemenea în considerare ridicarea cerinței de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această țară.

În plus, purtarea măștilor în spații interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
restrictii