100 de pasageri au plecat fără bagaje din aeroportul Sibiu

100 de pasageri au plecat fără bagaje din aeroportul Sibiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2023

Aproximativ o sută de pasageri care au ajuns duminică seara cu avionul de la Munchen (Germania) au fost nevoiți să plece din Aeroportul Internațional Sibiu (AIS) fără bagaje, din cauză că acestea nu au putut fi descărcate dintr-un avion al companiei Lufthansa, a precizat directorul general al AIS, Marius Gîrdea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta a afirmat că bagajele au fost trimise înapoi în Germania, de unde urmează să se întoarcă în cursul zilei de luni, cu o altă aeronavă, scrie Agerpres.

SUA nu se grăbesc să interzică mașinile cu combustie, dar pun limite drastice pentru consum până în 2032 CITEȘTE ȘI SUA nu se grăbesc să interzică mașinile cu combustie, dar pun limite drastice pentru consum până în 2032

Din cauza unei erori, compania aeriană a încărcat bagajele pasagerilor într-un container special cu care să ajungă la Sibiu, însă aeroportul sibian nu poate descărca din avioane aceste containere. La Sibiu, pe aeroport, bagajele pasagerilor sunt încărcate și descărcate din avioane manual.

"Compania aeriană care vine la noi știe în ce condiții se operează, respectiv că la noi nu operăm cu niște UDL (Unit Load Device)-uri, care sunt niște containere. La noi toate bagajele de cală se încarcă și se descarcă bulk, manual. Cei de la Lufthansa știau că la noi nu se operează cu aceste UDL-uri și cu toate acestea au trimis bagajele containerizate", a explicat Marius Gîrdea.

Potrivit lui Gîrdea, este pentru prima dată când la aeroportul sibian este o asemenea situație. Inițial, compania aeriană anunțase că va aduce pasagerii la Sibiu, cu un alt model de Airbus, după care au schimbat avionul și aceasta ar putea fi explicația pentru care s-a încurcat modul de încărcare al bagajelor pasagerilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
valize
aeroport
sibiu