132 zboruri anulate pe Henri Coandă, în prima săptămână din septembrie. 73 aparțin Blue Air

132 zboruri anulate pe Henri Coandă, în prima săptămână din septembrie. 73 aparțin Blue Air
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Un număr de 132 de zboruri au fost anulate în prima săptămână din septembrie, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București, 73 dintre acestea (55%) aparținând operatorului aerian low-cost Blue Air.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în intervalul 1-7 septembrie 2022, pe AIHCB au fost operate 2.365 zboruri, dintre care 2.076 regulate, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Tranzacție: IGT, cel mai mare producător de aparate slot-machine, cumpără afacerea din România a iSoftBet CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: IGT, cel mai mare producător de aparate slot-machine, cumpără afacerea din România a iSoftBet

În același interval, 711 zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 37 mai puține față de săptămâna anterioară.

Dintre acestea, 291 au avut drept cauză întârzierea sau rotația echipajelor sau aeronavelor.

Cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat, în ordine, la companiile aeriene Wizz Air (179 de zboruri), Tarom (139 de zboruri), Ryan Air (118) și Blue Air (97 de zboruri).

Blue Air Aviation a anunțat marți că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
henri coandă
blue air