Aeroportul Henri Coandă, în top cinci al aeroporturilor europene cu cea mai mare creștere a traficului aerian

Aeroportul Henri Coandă, în top cinci al aeroporturilor europene cu cea mai mare creștere a traficului aerian
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2015

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul semestru al acestui an, la categoria aeroporturilor care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto, și Glasgow, locul al cincilea fiind ocupat de Budapesta. La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam și Barcelona. La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin și Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan — Rusia și Azore — Ponta Delgada.

Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.217.213 pasageri și 52.116 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.215.314 de pasageri și 46.426 mișcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureștiului în primul semestru din 2015 a înregistrat o creștere relevantă, de 12,58%. față de aceeași perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015.

Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București devansează semnificativ tendința generală înregistrată la nivel european, de 4,5%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, de 2%. Astfel, în primele șase luni ale anului 2015, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 8,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair și Air Baltic.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul henry coanda
aeroperturi europene
trafic aeroport