Volkswagen a numit startup-ul german e.GO Mobile ca prim partener pentru platforma modulară destinată vehiculelor electrice

Volkswagen a numit startup-ul german e.GO Mobile ca prim partener pentru platforma modulară destinată vehiculelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2019

Volkswagen a numit startup-ul german e.GO Mobile ca primul său partener pentru platforma modulară destinată vehiculelor electrice, în cadrul strategiei de simplificare a producției diferitelor modele de vehicule ale grupului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania parteneră va utiliza așa-numitul sistem de producție MEB pentru ”a aduce pe piață vehicule electrice care să completeze oferta de modele a Volkswagen”, a anunțat producătorul auto într-un comunicat.

O decizie referitoare la un anumit vehicul va fi luată împreună, a precizat VW, potrivit News.ro.

România pierde investiția Volkswagen de 1,4 miliarde de euro. Compania a ales Serbia - presa locală CITEȘTE ȘI România pierde investiția Volkswagen de 1,4 miliarde de euro. Compania a ales Serbia - presa locală

Directorul de strategie al VW, Michael Jost, a declarat în ianuarie, într-un interviu acordat unei publicații, că grupul se află în negocieri avansate cu companii concurente pentru deschiderea platformei de producție modulară pentru vehicule electrice producătorilor  rivali.

Platforma are rolul să permită economiile de costuri aduse de un volum mare de producție, prin standardizarea cât mai mult posibil între modele foarte diferite.

În luna ianuarie, Volkswagen a anunțat că analizează producția de vehicule electrice împreună cu Ford, în cadrul unui parteneriat larg.

Grupul german intenționează să investească 30 de miliarde de euro în mobilitate electrică până în 2030, potrivit unui anunț făcut de VW în ajunul salonului auto de la Geneva.

Bugetul de investiții în vehicule electrice al VW este mai mare decât al celor mai apropiați concurenți, obiectivul fiind să ajungă la producția de masă a vehiculelor electrice, deziderat pe care niciun constructor auto nu l-a îndeplinit.

E.GO Mobile a ajutat la dezvoltarea unui vehicul van comercial, care este produs de o filială a grupului de servicii poștale Deutsche Post.

Între alte proiecte ale e.GO se află și obiectivul de a aduce pe piață un minibus electric, prin intermediul unei companii mixte cu furnizorul auto german ZF Friedrichshafen.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
e.go mobile
vehicule electrice