Aeroportul Tegel din Berlin se va închide din 15 iunie, posibil pentru totdeauna

Aeroportul Tegel din Berlin se va închide din 15 iunie, posibil pentru totdeauna
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2020

Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supraviețuiască pandemiei de coronavirus, după ce compania care îl operează a decis miercuri să închidă, provizoriu, aeroportul începând din data de 15 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului financiar al municipalității, transmite DPA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Momentan nu este clar dacă acest aeroport se va mai redeschide, având în vedere că este programat să fie închis în mod definitiv începând din luna noiembrie, când ar urma să devină operațional noul aeroport internațional BER, scrie Agerpres.

Renault concediază sute de angajați la una din uzine, din cauza cererii scăzute de mașini CITEȘTE ȘI Renault concediază sute de angajați la una din uzine, din cauza cererii scăzute de mașini

Urmând exemplul Parisului, al cărui aeroport Orly a fost închis la 1 aprilie, iar zborurile au fost mutate pe aeroportul Charles de Gaulles, autoritățile de la Berlin au decis și ele să închidă, pentru două luni, aeroportul Tegel dacă numărul de pasageri nu se va îmbunătăți semnificativ în săptămânile următoare. Traficul aerian din Berlin va fi concentrat pe aeroportul Schönefeld, amplasat la marginea de sud-est a capitalei Germaniei.

În prezent pe cele două aeroporturi din Berlin, Tegel și Schönefeld, se înregistrează doar 2.000 de pasageri pe zi, comparativ cu 100.000 de pasageri pe zi înaintea pandemiei de coronavirus.

Cu peste 24 de milioane de persoane care au zburat de pe Tegel anul trecut, acesta ocupa locul patru în topul celor mai mari aeroporturi din Germania, după cele din Frankfurt, Munchen și Dusseldorf. Comparativ, aeroportul Schonefeld a deservit aproximativ 11 milioane de persoane anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
tegel
aeroport
berlin