Doi șefi ai grupului Volkswagen evită un proces cu un acord de 9 milioane de euro

Doi șefi ai grupului Volkswagen evită un proces cu un acord de 9 milioane de euro
scris 20 mai 2020

Justiția germană a pus capăt, contra unei plăți de nouă milioane de euro, unei proceduri pentru manipularea piețelor financiare legată de "Dieselgate", care îi viza pe directorul firmei Volkswagen, Herbert Diess, și pe președintele consiliului de supraveghere, Hans Dieter Pötsch, a anunțat marți constructorul german, notează AFP.

"Consiliul de supraveghere salută încheierea procedurii" Parchetului din Brunswick (Nord) vizându-i pe cei doi manageri cu rang înalt ai grupului auto Volkswagen AG, care erau din septembrie 2019 în anticamera unui proces în cadrul scandalului motoarelor diesel programate fraudulos, a indicat un purtător de cuvânt, potrivit Agerpres

INFOGRAFICE Piața auto în UE: cea mai mare scădere din istorie. România, printre țările cu rezultate bune, Dacia, printre mărcile cele mai afectate CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Piața auto în UE: cea mai mare scădere din istorie. România, printre țările cu rezultate bune, Dacia, printre mărcile cele mai afectate

Grupul a acceptat să preia plata, deoarece nu a identificat "încălcarea datoriilor față de întreprindere" din partea lui Diess și Pötsch, care au fost acuzați că i-au informat prea târziu pe investitori despre manipularea emisiilor la mașinile cu motoare diesel.

La sfârșitul lui septembrie, Parchetul i-au acuzat pe cei doi șefi ai grupului auto Volkswagen AG de "manipularea bursei", alături de fostul director general Martin Winterkorn, trimis deja în judecată pentru "fraudă agravată".

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
dieselgate