Renault intenționează să închidă patru uzine din Franța

Renault intenționează să închidă patru uzine din Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2020

Constructorul auto francez Renault intenționează să închidă mai multe uzine din Franța, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe și Nissan Micra, și uzina de asamblare de la Dieppe, în cadrul unui vast plan de economii care ar urma să fie anunțat săptămâna viitoare, informează mai multe publicații franceze preluate de AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Patru uzine vor fi închise în Franța, Choisy-le-Roi, Dieppe și Fonderies de Bretagne, pentru început. Cea mai importantă, cea de la Flins, va fi închisă mai târziu", afirmă săptămânalul Le Canard Enchainé.

VIDEO & FOTO Porsche a lansat noul 911 Targa, cea mai extravagantă caroserie, cu un preț de 134.000 de euro CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Porsche a lansat noul 911 Targa, cea mai extravagantă caroserie, cu un preț de 134.000 de euro

"Procesul de reflexie cu privire la restructurarea Renault a intrat în linie dreaptă. Și mai multe uzine franceze sunt în mod clar vizate", susține și cotidianul financiar Les Echos. Potrivit informațiilor publicate de Les Echos, ar urma să fie închise micile uzine de la Choisy-le-Roi și Fonderies de Bretagne precum și uzina de asamblare de vehicule de la Dieppe, unde este produs modelul Alpine. În fiecare din cele trei uzine lucrează mai multe sute de persoane. Les Echos adaugă că uzina de la Flins, care produce în prezent modelul electric Zoe și are 2.600 de angajați, ar urma să înceteze să producă vehicule în câțiva ani și îi vor fi încredințate alte activități, scrie Agerpres.

Statul francez, primul acționar de la Renault cu o participație de 15%, intenționează să garanteze un împrumut bancar în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro pentru constructorul auto. Însă acest ajutor nu va implica renunțarea la eliminarea de locuri de muncă. "Au loc discuții. Nimic nu este exclus", a declarat pentru AFP o sursă din apropierea discuțiilor.

Separat, reprezentanții Revoz, subsidiara Renault din Slovenia, au anunțat marți că producătorul auto intenționează să concedieze 400 dintre cei aproximativ 3.200 de angajați au săi, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a redus cererea de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
uzine
masini