Afacerile cu mașini au accelerat în ianuarie, cu un avans de 13,1%

Afacerile cu mașini au accelerat în ianuarie, cu un avans de 13,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în ianuarie cu 13,1% față de aceeași lună a anului trecut, ritm accelerat față de cel din luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 9,7%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În decembrie 2017, față de decembrie 2016, afacerile cu mașini au crescut cu 7,1%, iar serviciile prestate populației au avansat cu 20,1%, scrie News.ro.

În ianuarie 2018, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 13,1% fiecare.

Mercedes Benz nu renunță la modelul compact B Class, dar ar putea să-l înlocuiască cu un SUV CITEȘTE ȘI Mercedes Benz nu renunță la modelul compact B Class, dar ar putea să-l înlocuiască cu un SUV

Avansul a fost susținut de creșterile înregistrate la comerțul cu autovehicule (+20%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+14,9%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+9,4%). Activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor au scăzut cu 2,3%.

Totodată, în ianuarie 2018 față de ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută cu 9,7% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,8%.

Avansul a fost susținut de activitățile de spălare, curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană (+19,3%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+16,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+12,3%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+4,1%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+0,5%).

În 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,1% față de 2016, ritm încetinit față de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 15,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins