Air France, KLM, Delta și Virgin Atlantic au semnat un parteneriat care reprezintă circa 23% din capacitatea trans-atlantică totală a pasagerilor și mărfurilor

Air France, KLM, Delta și Virgin Atlantic au semnat un parteneriat care reprezintă circa 23% din capacitatea trans-atlantică totală a pasagerilor și mărfurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2020

Companiile aviatice Air France, KLM, Delta și Virgin Atlantic au anunțat miercuri semnarea unui nou parteneriat, oferind astfel o selecție mai largă de rute și progame extinse de fidelizare pasagerilor care călătoresc între Europa, Marea Britanie și America de Nord.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Joint-venture-ul Air France-KLM-Delta-Virgin Atlantic reprezintă aproximativ 23% din capacitatea trans-atlantică totală a pasagerilor și mărfurilor, scrie News.ro.

”Noua alianță le oferă clienților orare de zbor mai convenabile, flexibilitatea de a rezerva zboruri și a face check-in pe oricare dintre cei patru transportatori prin intermediul aplicațiilor mobile, site-urilor web sau agențiilor de turism, dar și promisiunea comună a unor experiențe premium de călătorie, oportunități multiple de divertisment la bord, servicii și produse premiate la nivel internațional, program comun de fidelizare indiferent de compania aeriană cu care aleg să efectueze zborurile trans-Altantice”, se arată într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ CFR Marfă a intrat în preinsolvență CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CFR Marfă a intrat în preinsolvență

Alte avantaje rezultate în urma acestui parteneriat pot fi considerate și cele 238 de conexiuni cu orașe din America de Nord, 98 în Europa continentală și 16 în Marea Britanie sau gama de 110 rute trans-Atlantice care operează non-stop. Membrii eligibili care au atins statutul Elite în cadrul programului de fidelitate beneficiază și de îmbarcare prioritară la oricare dintre cele patru companii aeriene și se pot relaxa în peste 100 de lounge-uri din aeroporturile în care călătoresc.

Veniturile anuale combinate ale formațiunii sunt estimate la 13 miliarde dolari. Peste 180.000 de angajați lucrează în cadrul celor patru companii Air France, KLM, Delta și Virgin Atlantic.

Air France, KLM și Delta se află într-un joint-venture încă din 2009, în timp ce Virgin Atlantic și Delta au încheiat un parteneriat în 2013. Instituirea unui singur joint-venture transatlantic a fost următorul pas strategic în colaborarea dintre toate cele patru companii aeriene.

Principalele hub-uri sunt răspândite în toate orașele reprezentative pentru noua alianță

În 2019 au fost lansate și primele zboruri în regim code-sharing între Air France, KLM și Virgin Atlantic. Acordul a oferit clienților Virgin Atlantic până la 58 noi rute trans-Atlantice cu plecări de pe 18 aeroporturi din Marea Britanie prin Paris și Amsterdam, în timp ce clienții Air France și KLM au avut acces la 24 noi rute spre America de Nord operate de Virgin Atlantic și Delta cu plecare din Marea Britanie, inclusiv via Londra Heathrow și Manchester.

În ceea ce privește transportatorii de marfă, rețeaua îmbunătățită este, de asemenea, disponibilă și pentru cargo. Principalele hub-uri sunt răspândite în toate orașele reprezentative pentru noua alianță, asigurându-se conexiuni convenabile non-stop către fiecare colț al Americii de Nord, Europei și Marii Britanii prin Amsterdam, Atlanta, Boston, Detroit, Londra Heathrow, Los Angeles, Minneapolis, New York-JFK, Paris, Seattle și Salt Lake City.

"Clienții sunt principalii beneficiari ai alianței noastre cu Delta, Air France și KLM, întrucât aceștia pot beneficia acum de conexiuni variate și mult mai convenabile, o selecție largă de zboruri, orare de zbor sincronizate astfel încât să se reducă perioadele de escală și a se petrece strict perioada optimă în aeroportul de legătură, precum și servicii îmbunătățite și beneficii extinse de fidelizare", a declarat Shai Weiss, CEO Virgin Atlantic.

Pe de altă parte, CEO-ul Delta, Ed Bastian, afirmă că parteneriatul oferă o fiabilitate mai mare și beneficii de călătorie de top.

Marea Britanie interzice mai devreme mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină CITEȘTE ȘI Marea Britanie interzice mai devreme mașinile echipate cu motoare pe benzină și motorină

Un acces mai mare la piața din Marea Britanie

"La zece ani de la prima noastră asociere cu Delta, acest nou acord este o etapă majoră care ne va consolida și mai mult prezența pe zborurile trans-Atlantice, permițând pasagerilor noștri să aleagă între patru mari companii aeriene", a declarat și CEO-ul Air France-KLM Group, Benjamin Smith.

El spune că, pentru Air France-KLM, această alianță înseamnă, de asemenea, un acces mai mare la piața din Marea Britanie și în special la Londra Heathrow, lider pe piața globală de turism.

Air France-KLM este grupul lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Acoperă 314 destinații în 116 țări prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. Cu o flotă de 548 de aeronave și 101,4 milioane de pasageri transportați în 2018, Air France-KLM operează până la 2.300 de zboruri zilnice.

Împreună cu partenerii săi, Delta Air Lines și Alitalia, Air France-KLM operează cel mai mare joint-venture trans-Atlantic, cu peste 275 zboruri zilnice.

Finanțările bancare pentru companii au ajuns la 25 mld. euro, cele imobiliare la 20 mld. euro, dar 42% din populație rămâne nebancarizată CITEȘTE ȘI Finanțările bancare pentru companii au ajuns la 25 mld. euro, cele imobiliare la 20 mld. euro, dar 42% din populație rămâne nebancarizată

KLM a înregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri în 2018, oferind pasagerilor săi zboruri directe către 162 de destinații cu o flotă modernă de peste 214 aeronave. Compania aeriană are peste 33.000 de angajați în întreaga lume. Grupul KLM a transportat în total peste 41 de milioane de pasageri în 2017. În afara de KLM, Grupul KLM include și KLM Cityhopper, Transavia și Martinair.

Delta Air Lines are sediul în Atlanta și asigură mai mult de 5.000 plecări zilnice în nenumărate destinații din jurul lumii și până la 15.000 zboruri prin intermediul partenerilor. Delta este și membru fondator al Alianței SkyTeam și transportă peste 200 milioane de oameni în fiecare an în peste 300 de destinații din peste 50 de țări.

Virgin Atlantic a fost fondată de antreprenorul Sir Richard Branson acum 35 de ani și în prezent transportă 5,4 milioane de pasageri anual. Cu sediul în Londra, Virgin Atlantic are peste 10.000 de angajați în întreaga lume și operează o flotă de 45 de aeronave care deservesc 25 de destinații de pe 4 continente. Alături de Delta Air Lines, Virgin Atlantic operează până la 38 de zboruri pe zi între Marea Britanie și SUA, cu conexiuni în peste 200 de orașe americane și internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
klm
virgin atlantic
delta