Al doilea acționar al Aston Martin, Investindustrial, a vândut o parte din acțiuni după schimbarea CEO-ului impusă de acționarul principal

Al doilea acționar al Aston Martin, Investindustrial, a vândut o parte din acțiuni după schimbarea CEO-ului impusă de acționarul principal
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2020

Unul dintre acționarii importanți ai Aston Martin și-a vândut un pachet de acțiuni, într-o mișcare neașteptată de piață, potrivit unor documente depuse de acesta la autoritățile de reglementare.

Urmărește-ne și pe Google News

Fondul de investiții Investindustrial Advisors, care deținea aproape 20% din Aston Martin, și-a vândut un pachet de 5% din acțiuni, potrivit documentelor depuse la bursa londoneză. Anterior, deținea 19,92% cu drepturi de vot de 16,92%, iar în prezent a rămas la 14,99%. Anul trecut, Investindustrial deținea circa 32% din Aston Martin.

Investindustrial nu mai este cel mai mare acționar al Aston Martin Lagonda, după ce miliardarul Lawrence Stroll a cumpărat până la 25% din companie, în tranzacții succesive și a preluat controlul asupra conducerii executive a companiei. Instalat ca președinte executiv, el a decis înlocuirea CEO-ului companiei, Andy Palmer, cu fostul șef al Mercedes AMG, divizia de performanță a mărcii germane.

EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că "se adaptează cererii"

Lawrence Stroll, pe numele său Lawrence Sheldon Strulovici, are 61 de ani, cetățenie canadiană și deține echipa de Formula 1 Racing Point (fosta Force India), care -și va schimba numele în Aston Martin F1, din sezonul următor. Are investiții importante în companii de fashion, precum Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger și Michael Kors. Stroll deține și un circuit de curse în Canada.

Pentru a permite companiilor deținute de Stroll să investească, Aston Martin a făcut și o majorare de capital, care a diluat deținerilor celorlalți acționari.

Aston Martin se află într-o poziție dificilă, după ce a anunțat noi pierderi, la finele primului trimestru din acest an, din cauza crizei de coronavirus. De la data listării publice, în 2018, Aston Martin Lagonda s-a devalorizat cu aproape 90%.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin
actiuni aston martin
lawrence stroll