Al treilea model electric al VW, ID.5 - vândut exclusiv în Europa. Compania și-a propus să vândă 1 milion de mașini electrice anual

Al treilea model electric al VW, ID.5 - vândut exclusiv în Europa. Compania și-a propus să vândă 1 milion de mașini electrice anual
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 nov 2020

Volkswagen va lansa modelul ID.5 exclusiv pentru Europa, potrivit șefului programului de mobilitate electric al companiei, Thomas Ulbrich.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Al treilea automobil electric dezvoltat pe platforma MEB, dedicată vehiculelor cu propulsie exclusiv electrică, va fi oferit doar clienților din Europa, susține șeful e-mobilității VW Group, Thoms Ulbrich, într-un interviu pentru Automobilwoche. Modelul se va numi ID.5, va avea o caroserie de tip coupe și va fi lansat în 2021. Astfel, din cele trei modele electric lansate până acum, doar ID.4 va fi un model global. „Ar fi prea devreme pentru asta. Iar acest lucru nu a fost planificat”, spune Ulrich, referitor la lansarea lui ID.5 în afara Europei.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

VW, la fel ca toți constructorii auto care vând pe piața din UE, sunt obligați de reglementările europene să scadă drastic emisiile flotei de vehicule vândute, pentru a-și atinge țintele de emisii. Pentru asta e nevoie să vândă cât mai multe vehicule electrice, ceea ce ar putea să-i aduc pierderi pe termen scurt. În afara Europei, interesul constructorilor este să-și vândă în volume cât mai mari motorizările existente, care și-au amortizat deja costurile de dezvoltare.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a lansat oficial în România noile Sandero, Logan și Sandero Stepway. Prețuri complete pentru toate versiunile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a lansat oficial în România noile Sandero, Logan și Sandero Stepway. Prețuri complete pentru toate versiunile

Singurul model electric, care va fi global, pentru început, la VW, va fi ID.4, un SUV elegant, care a fost deja prezentat și care urmează fie livrat în lunile următoare. Acesta ar trebui să atingă un volum de 500.000 de exemplare în 2025, urmând să fie produs pe trei continente, în China, Germania și SUA. Prima locație de producție va fi la Zwickau, Germania, urmată de două uzine în China, Anting și Foshan, după care va intra, anul viitor, pe liniile de la Chattanooga, uzina VW din SUA.

Cel mai mic model electric al mărcii, ID.3, a fost deja lansat în Europa, va fi introdus și pe piața din China, însă pentru SUA este considerat prea mic, pentru a avea succes.

Potrivit lui Ulbrich, marca Volkswagen va vinde peste doar 3 ani circa 1 milion de vehicule electrice anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw masini electrice
vw id.5
vw id.4
fabrica vw
pret masini electrice
id.3