Angajații Renault au cumpărat acțiuni de peste 40 de milioane de euro

Angajații Renault au cumpărat acțiuni de peste 40 de milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 ian 2023

Planul Renault de distribuire a acțiunilor grupului către angajați s-a încheiat cu succes, potrivit estimărilor companiei, care spune că au primit cele șase acțiuni gratuite peste 95.000 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape 4,7% din capitalul Renault SA va fi deținut de angajați, după ce echivalentul a aproape 2,7 milioane de acțiuni au fost distribuite gratuit sau la un preț preferențial către angajații care au primit acest drept prin planul Renaulution Shareplan.

Nicușor Dan anunță primul pas pentru extinderea rețelei de tramvai CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță primul pas pentru extinderea rețelei de tramvai

Au primit câte șase acțiuni gratuite peste 95.000 de angajați Renault care îndeplineau o serie de condiții de vechime. Suplimentar, angajații au putut să cumpere acțiuni ale Renault Group la un preț preferențial de 22,02 euro, la finalul perioadei de subscripție fiind înregistrate peste 40.000 de persoane care au cumpărat acțiuni. În total, 0,9% din capitalul companiei a ajuns în cadrul acestei campanii la angajații Renault.

Compania și-a propus ca, până în 2030, un procent de 10% din capital să fie deținut de propriii angajați.

Renault a inițiat o campanie de distribuire de acțiuni către angajații din 29 de țări, inclusiv România, aceștia putând să opteze pentru acțiuni între 24 și 12 decembrie. De asemenea, angajați din 21 de țări au putut să cumpere acțiunile Renault la preț preferențial.

„Suntem încântați de succesul operațiunii de distribuire de acțiuni către angajați. Atestă încrederea angajaților noștri în planul Renaulution și în orientarea strategică anunțată în noiembrie. Cu cționariatul angajaților, echipele noastre beneficiază de valoarea pe care o creăm și se asociază cu performanța grupului pe termen lung. Angjații grupului vor deține aproximativ 4,7% din capital la finalul operațiunii Renaulution Shareplan. Este un pas important în ambiția noastră de a ajunge la 10% din acțiuni deținute de angajați, până în 2030”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Mercedes-Benz, Peugeot și VW, cele mai multe rechemări de siguranță. Dacia, o singură rechemare, pentru Spring CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, Peugeot și VW, cele mai multe rechemări de siguranță. Dacia, o singură rechemare, pentru Spring

Cele 2,698,190 acțiuni suplimentare vor reprezenta 0.91% din Renault SA și vor fi deținute printr-un fond mutual al angajaților sau direct, în funcție de țară. Acțiunile oferite gratuit reprezintă un total de 812.608 acțiuni, urmând să fie distribuite până pe 7 februarie, iar acțiunile cumpărate de cei 40.307 angajați reprezintă un volum total de 1.885.590 acțiuni, cu o valoare de 41,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că un angajat a cheltuit în medie 1.160 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni renault
pret oferta actiuni dacia
angajati renault romania