Audi spune că trece pe propulsia complet electrică din 2026. De fapt, nu renunță la motoarele cu combustie decât în 2032

Audi spune că trece pe propulsia complet electrică din 2026. De fapt, nu renunță la motoarele cu combustie decât în 2032
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2021

Audi are un plan ferm de renunțare la motorizările cu combustie într-un timp foarte scurt, potrivit declarațiilor șefului acestei mărci, Markus Duesmann. El și-a anunțat subalternii că intenționează ca din 2026 să nu mai lanseze mașini cu motoare pe benzină și motorină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Audi se grăbește mai mult ca alte mărci, stabilindu-și ca țintă de renunțare la motoarele cu emisii poluante pentru 2026. Anunțul apărut în presa germană (publicația Automobilwoche a fost prima care a făcut rost de declarațiile lui Duesmann în fața angajaților) este unul înșelător, deși conține afirmații adevărate. Markus Duesmann spune că „Audi va face treceerea completă la motoare electrice în 2026”. De fapt, după explicații, situația este mai complexă. Audi va lansa în 2026 ultimul său motor cu combustie, unul pe benzină, care va fi vândut însă pe modelele Audi până cel puțin în 2030. Chiar dacă este parțial înșelător, anunțul este unul important, pentru că stabilește un program clar pentru marca germană în parcursul său către propulsia exclusiv electrică.

VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster

Conform declarației lui Markus Duesmann, după 2026 nu va mai fi lansat nici măcar un model hibrid, cu atât mai puțin unul exclusiv pe benzină sau diesel. Ținta ambițioasă a lui Duesmann, un executiv venit în fruntea companiei de la BMW, schimbă radical planurile anterioare, care prevedeau o producție a motoarelor cu combustie până în 2035, care acum se mută în 2032.

Calculele teoretice privind modelele care ar putea să renunțe primele la motorizările cu benzină sau diesel arată că Audi A3, care a fost lansat în 2020, nu va mai avea o nouă generație cu motoare cu combustie, în timp ce A4 se înnoiește în 2024, astfel că ar putea fi ultimul model cu motor pe benzină de la Audi. Și Audi A6, care și-a lansat noua generație în 2018 va fi reîmprospătat în 2025, înainte de termenul limită al lui Duesmann.

Markus Duesmann a anunțat anterior că marca pe care o conduce nu mai dezvoltă noi motoare cu combustie, însă cele care exsită deja în producție vor fi folosite în continuare.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi e-tron
audi masini electrice
audi renunta la motoare benzina