Audi începe prima etapă de rechemare în scandalul motoarelor 3.0 TDI. Modelele care vor suporta intervenția

Audi începe prima etapă de rechemare în scandalul motoarelor 3.0 TDI. Modelele care vor suporta intervenția
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 nov 2018

Audi începe miercuri prima campanie de rechemare, dintr-un lung șir de opt astfel de campanii dedicate motoarelor V6 și V8 TDI, ca urmare a aprobării KBA, autoritatea pentru transport a Germaniei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audi a anunțat că lansează prima din cele opt campanii de rechemare a vehiculelor echipate cu motoare V6 și V8 diesel, care s-au dovedit a avea nereguli ale softurilor ce coordonează funcționarea motoarelor.  În prima etapă vor fi rechemate în service aproximativ 31.200 de vehicule, până la finalul întregului proces fiind vizate 151.000 de vehicule.

„Angajamentul nostru este și rămâne acela de a aborda criza diesel consistent și complet”, a declarat Bernd Martens, membru în board-ul Audi pentru achiziții și IT, șeful echipei care se ocupă de criza diesel. „După analize tehnice detaliate putem acum să oferim soluții specifice pentru a atinge complet cerințele tehnice ale Biroului Federal pentru Transport (KBA). În acest fel țintim să consolidăm încrederea clienților noștri.”

Înmatriculările de autoturisme în România au scăzut drastic și în octombrie, ca urmare a introducerii testelor WLTP CITEȘTE ȘI Înmatriculările de autoturisme în România au scăzut drastic și în octombrie, ca urmare a introducerii testelor WLTP

În această primă etapă, vor fi rechemate în service modelele A6 și A7 Sportback, toate cele 31.200 de exemplare fiind echipate cu un motor de 3.0 litri TDI, de 200 kW, fabricate între 2015 și 2018. Va fi eliminat de pe mașină un modul software de pe sistemul de management al mașinii. Operațiunea va fi efectuată gratuit și, potrivit Audi, nu va afecta consumul de carburant, emisiile de CO2, cuplul maxim, zgomotul sau durata de viață a motorului sau a dispozitivelor de tratare pe evacuare.

Intervenția în service este obligatorie, dupoă cum susține compania, urmând să fie contactați proprietarii tuturor vehiculelor afectate din Germania, urmând ca aceștia să ia legătura cu dealerul sau service-ul propriu pentru a programa intervenția.

Celelalte etape de rechemare vor fi lansate imediat ce vor fi aprobate de KBA. Audi susține că a înaintat soluții concrete pentru autorități pentru a fi luate în considerare și pentru a fi luată o decizie.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
diesel
tdi
v6
v8
rechemare in service