Audi va construi alte două SUV-uri electrice în Germania, din 2021, la presiunea sindicatelor

Audi va construi alte două SUV-uri electrice în Germania, din 2021, la presiunea sindicatelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 nov 2017

Audi va construi două noi vehicule electrice la uzina din Ingolstadt, unde se află cartierul general al mărcii, în urma negocierilor și presiunilor exercitate de sindicatele de la această uzină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatele din uzinele Audi din Germania au reușit să obțină acordul companiei că va produce două mașini noi, electrice, în această uzină, începând din 2021. Discuțiile au fost la inițiativa sindicatelor, în urma deciziei celor de la Audi să producă primele două SUV-uri electrice ale mărcii în Belgia, în uzina din Bruxelles.

Primul va fi SUV-ul Audi e-tron, chiar de anul viitor, un model complet nou, construit pe o platformă nouă și concurent direct cu Tesla Model X.

Al doilea va fi e-tron Sportback, un crossover ce amintește de silueta lui A7, dar are trăsături de SUV. Sindicatele au fost alertate de decizia de producere a acestora în fara Germaniei și au cerut ca alte modele similare dezvoltate de companie să fie introduse pe liniile de fabricație din Germania, astfel încât siguranța joburilor să fnu fie afectată pe termen lung.

Germania alocă un miliard de euro pentru combaterea poluării produse de motoarele diesel CITEȘTE ȘI Germania alocă un miliard de euro pentru combaterea poluării produse de motoarele diesel

La finalul negocierilor, Audi a anunțat că vor fi două SUV-uri, vor fi construite începând cu 2021, dar nu a oferit alte detalii despre respectivele modele. Planul Audi prevede nu mai puțin de 10 modele complet electrice, lansate în producție până în 2025, la care se adaugă alte 15 modele electrificate (plug-in hybrid). Modelele pe care le va construi Audi vor fi dedzvoltate atât pe platforme comune cu Volkswagen, cât și cu marca sport Porsche.

Audi are mai multe uzine în care produce modelele sale, începând cu Europa (Germania, Belgia, Spania, Slovacia, Ungaria), dar și în America de Sud (Brazilia, Mexic), India, China sau Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
masini electrice
suv