Bell și Safran vor să dezvolte taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală

Bell și Safran vor să dezvolte taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală
scris 20 iun 2018

Bell Helicopter, gigant american din domeniul aeronautic, a anunțat miercuri un parteneriat cu Safran, companie franceză care activează în domeniul propulsiei aeronautice și în industriile spațiale și de apărare, privind dezvoltarea unor sisteme inovatoare de propulsie electrice hibride pentru viitoarele taxiuri aeriene și pentru a sprijini conceptul de aeronave Bell cu decolare și aterizare verticală (VTOL – Vertical Take-Off and Landing).

"Bell se află în prima linie a mobilității la cerere – deschizând paradigma către o nouă eră a zborului, în care avantajele aviației sunt accesibile mai multor persoane, în mai multe locuri", a declarat Scott Drennan, directorul pentru inovare din cadrul Bell, scrie News.ro.

În ultimii ani, echipele de inovare Safran au explorat în mod activ potențialul soluțiilor hibride pentru viitoarele sisteme de propulsie.

Volkswagen și Ford vor să dezvolte împreună vehicule comerciale CITEȘTE ȘI Volkswagen și Ford vor să dezvolte împreună vehicule comerciale

”Viziunea comună a Bell și Safran pentru aeronavele electrice și hibride este să se angajeze în scopul implementării cu succes a sistemelor Bell Air Taxi și a viitoarelor sisteme de mobilitate la cerere, arată un comunicat al celor două companii.

În cadrul acestei colaborări, Bell va conduce activitatea de proiectare, dezvoltare și producție de sisteme VTOL, iar Safran își va aduce expertiza tehnică în dezvoltarea unui sistem de propulsie inovator.

"Datorită unei strategii de dezvoltare a tehnologiei pe termen lung desfășurată în cadrul grupului Safran, putem astăzi să oferim companiei Bell soluțiile hibride de energie electrică pentru produsele lor de generație următoare", a declarat Stéphane Cueille, prim-vicepreședinte executiv pentru cercetare, tehnologie și inovare din cadrul Safran.

viewscnt
Afla mai multe despre
bell helicopter
taxiuri aeriene