Blue Air rămâne a doua linie aeriană din România după primele nouă luni, cu 2,6 milioane de pasageri transportați

Blue Air rămâne a doua linie aeriană din România după primele nouă luni, cu 2,6 milioane de pasageri transportați
scris 22 dec 2016

Compania aeriană privată Blue Air a înregistrat pe primele trei trimestre ale acestui an un număr record de 2,62 milioane pasageri, cu 73% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2015, potrivit informațiilor trimise de companie la solicitarea News.ro.

Blue Air rămâne, astfel, a doua companie din România din punctul de vedere al numărului de pasageri, după Wizz Air, care a anunțat că a ajuns la peste 4 milioane de pasageri transportați în primele nouă luni.

Pe poziția a treia se află compania de stat Tarom, cu 1,898 milioane de pasageri în perioada ianuarie-septembrie 2016.

În primele trei trimestre ale anului, Blue Air și-a mărit flota la 24 de aeronave, de la 15 aeronave în urmă cu un an.

Poliția anunță cum vor fi ridicate de acum încolo mașinile parcate neregulamentar CITEȘTE ȘI Poliția anunță cum vor fi ridicate de acum încolo mașinile parcate neregulamentar

”Dezvoltarea companiei Blue Air se reflectă și în totalul rutelor înregistrate în primele nouă luni ale acestui an - 69, având o creștere de 77% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2015”, se arată în răspunsul transmis News.ro.

Pentru întregul an 2016, compania estimează o creștere cu 50% a traficului față de anul precedent, până la 3,2 milioane de pasageri.

Blue Air a anunțat recent că începe operarea rutei Cluj-Napoca - Birmingham, de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri, crescând astfel numărul destinațiilor disponibile cu plecare de pe aeroportul internațional din Cluj la 11.

Interesul companiei pentru piața din Transilvania este subliniat de faptul că, începând cu sezonul de vară 2017, va aloca o a doua aeronavă Boeing 737-800 bazei din Cluj-Napoca.

Principalii competitori ai Blue Air pe piața din România sunt, în ordinea cotei de piață, Wizz Air, Tarom, Ryanair și Lufthansa.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air