BMW a ajuns la 100 de AGA și propune dividende acționarilor, în plină criză. Președintele Reithofer, reales

BMW a ajuns la 100 de AGA și propune dividende acționarilor, în plină criză. Președintele Reithofer, reales
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 mai 2020

BMW poate să se laude cu vechimea sa nu doar prin prisma vechimii brandului, ci și prin cea a numărului de adunări generale în care se întâlnesc acționarii săi. Compania a ținut săptămâna aceasta AGA cu numărul 100, în plină criză a industriei auto generată de epidemia de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oliver Zipse, CEO al BMW Group, a prezentat situația companiei în plină criză, apreciind că BMW este „puternică și robustă”. La adunarea cu numărul 100 a anunțat și o premieră: este prima întâlnire a acționarilor ținută online.

Prezentarea situațiilor financiare pentru 2019, cunoscute deja din bilanț, a adus și o veste bună pentru acționari: aceștia vor primi dividende, 2,5 euro per acțiune, într-un moment în care celelalte companii au renunțat să distribuie profitul acționarilor, pentru a avea banii necesari traversării crizei. „Este potrivit să plătim dividende?” s-a întrebat Zipse retoric, amintind că în martie aproximativ 20.000 de angajați au intrat în șomaj tehnic, iar în aprilie numărul lor a ajuns la 30.000. „Dividendele sunt clar o cale de a împărți succesul companiei cu voi, acționarii”, precizând că sunt rezultate ale anului precedent, din care au beneficiat și angajații, prin bonusurile legate de profitul anual.

BMW a ajuns la 100 de AGA și propune dividende acționarilor, în plină criză. Președintele Reithofer, reales

Zipse a mai amintit în discursul său de un exemplu din istoria companiei, exemplu care arată cât de mari au fost provocările prin care BMW a trecut: în 1959, la AGA din acel an, concurenții de la Daimler au fost la un pas să cumpere marca. A fost momentul în care Herbert Quandt a preluat BMW, familia sa controlând și astăzi constructorul bavarez de automobile.

EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

Tot în cadrul Adunării Generale a Acționarilor BMW a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Director al BMW AG, Dr.-Ing. Norbert Reithofer, pentru încă cinci ani. Reithofer lucrează în BMW din 1987 și a fost președinte al Consiliului de Administrație între 2006 și 2015, moment în care a preluat actuala funcție.

Adunarea Generală Anuală a mai ales pe Anke Schäferkordt, fost CEO al televiziunii RTL, ca membru al Consiliului Director pentru un mandat de cinci ani. Cu o bogată experiență în media, ea o înlocuiește pe Prof. Renate Köcher, care s-a retras la finalul Adunării Generale Anuale din acest an, în acord cu Consiliul Director.

Prezidiul AGA s-a întâlnit în sala Olimpia din Munchen, aflată la câțiva pași de sediul central al companiei, dar toți participanții au păstrat distanța unii de alții, iar acționarii au urmărit întâlnirea prin videoconferință.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
aga bmw
dividende bmw
oliver zipse