BMW a importat în SUA 8.000 de vehicule cu piese de la un furnizor chinez interzis

BMW a importat în SUA 8.000 de vehicule cu piese de la un furnizor chinez interzis
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Producătorul german de automobile BMW a importat în Statele Unite cel puțin 8.000 de vehicule Mini Cooper cu componente electronice de la un furnizor chinez interzis, se arată într-un raport al Senatului SUA publicat luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Un raport al președintelui Comisiei pentru Finanțe a Senatului, Ron Wyden, a spus că BMW a importat 8.000 de Mini Cooper cu piese de la un furnizor chinez interzise conform legii din 2021 și că BMW a continuat să importe produse cu piesele interzise cel puțin până în aprilie, scrie News.ro.

Tesla acordă discounturi cumpărătorilor de flote auto din Europa. De ce a ajuns compania americană să ofere reduceri și de 2000 de euro CITEȘTE ȘI Tesla acordă discounturi cumpărătorilor de flote auto din Europa. De ce a ajuns compania americană să ofere reduceri și de 2000 de euro

BMW Group a declarat într-un e-mail că ”a luat măsuri pentru a opri importul produselor afectate”.

Compania va desfășura o acțiune de service pentru înlocuirea pieselor specifice, adăugând că ”are standarde și politici stricte privind practicile de angajare, drepturile omului și condițiile de muncă, pe care toți furnizorii noștri direcți trebuie să le respecte”.

În 2021, Congresul a adoptat legea Uyghur Forced Prevention Act (UFLPA) pentru a consolida aplicarea legilor și a preveni importul de bunuri din regiunea Xinjiang din China, despre care se crede că au fost produse prin munca forțată a membrilor grupului minoritar uigur din țară.

China neagă acuzațiile.

”Autocontrolul producătorilor de automobile în mod clar nu își face treaba”, a spus Wyden, îndemnând agenția de protecție a Vămilor și a Frontierei ”să ia o serie de pași specifici pentru a supraveghea aplicarea legii și a restrânge companiile care alimentează utilizarea rușinoasă a muncii forțate în China.

Vama și Protecția Frontierei nu au comentat imediat.

Raportul a constatat că Bourns Inc, un furnizor de automobile din California, și-a procurat componente de la Sichuan Jingweida Technology Group (JWD). Compania chineză a fost adăugată pe Lista de entități UFLPA în decembrie, ceea ce înseamnă că produsele sale sunt presupuse a fi făcute cu muncă forțată.

Acord istoric, cel mai mare din istoria bogatei monarhii din Golf: Saudia comandă un număr record de avioane Airbus CITEȘTE ȘI Acord istoric, cel mai mare din istoria bogatei monarhii din Golf: Saudia comandă un număr record de avioane Airbus

Bourns a furnizat piese JWD către Lear Corp, un furnizor direct pentru BMW și Jaguar Land Rover.

Bourns a notificat Lear în ianuarie că componentele electronice cunoscute sub numele de transformatoare LAN au fost produse de JWD și au fost interzise în vehiculele importate din SUA.

Pe 11 ianuarie, Lear a trimis scrisori către BMW, Jaguar Land Rover, Volvo și Volkswagen AG, informându-le despre componentele interzise, se arată în raport.

Lear a confirmat că a notificat cu promptitudine clienții ”cu privire la produsele care conțin aceste componente și a lucrat cu furnizorul nostru pentru a-și aproviziona rapid fabricarea acestor componente către un alt subfurnizor”.

Raportul spune că Jaguar Land Rover a importat piese de schimb cu componente JWD după luna decembrie, adăugând că producătorul auto a pus în carantină tot inventarul existent care conține componenta JWD, la nivel global, pentru distrugere.

Jaguar Land Rover a declarat, de îndată ce a aflat despre problemă, că ”a oprit imediat toate livrările celor două piese de service afectate”.

Compania a adăugat că ”ia în serios problemele legate de drepturile omului și munca forțată și are un program activ de protecție a drepturilor omului și măsuri împotriva sclaviei”.

Raportul spune că BMW ”pare să fi oprit (importurile) numai după ce comitetul a adresat în mod repetat întrebări detaliate clienților OEM Lear și Lear, inclusiv BMW, despre relația lor cu JWD”.

Lear a spus că ia în serios problemele ridicate și împărtășește ”dorința comitetului de a combate munca forțată” și a menționat că nu are o relație directă cu JWD.

În februarie, Volkswagen a confirmat că un număr de câteva mii de vehicule Porsche, Bentley și Audi au fost reținute în porturile din SUA, deoarece o subcomponentă chineză a încălcat legile împotriva muncii forțate.

Raportul Senatului spune că vehiculele Volkswagen conțin piese electronice JWD. Volvo Cars a primit transformatoare LAN pentru un nou program de mașini care nu era încă în producție și nu a folosit niciunul în vehiculele sale, se mai arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
china
import