BMW a lansat în producție noul model Serie 7

BMW a lansat în producție noul model Serie 7
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mar 2019

BMW a lansat producția noului Serie 7, un facelift avansat, cu o serie de elemente noi de design și tehnologii de ultimă oră. Limuzina-fanion a mărcii bavareze este produsă în Dingolfing, Germania, cea mai importantă uzină a BMW din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a prezentat face-liftul la Geneva, BMW lansează acum în producție acest nou model, o transformare destul de complexă a Seriei 7, față de mașina lansată acum 3 ani și jumătate. Noutățile sunt vizibile în principal la nivelul designului, atât în partea frontală, unde grila nouă, mai mare, și farurile îngustate, în linia noului Serie 8, aduc un aer proaspăt mașinii, cât și la partea din spate, cu stopuri mai înguste, cu LED-uri, și unele efecte luminoase realizate cu ajutorul unei benzi.

La interior, BMW aduce cusături speciale jurul consolei centrale, pe cotieră, dar și pe cotierele integrate în uși. Este disponibilă și o inserție nouă de interior, cu lemn fin. Pentru a îmbunătăți suplimentar confortul acustic, geamurile laterale o grosime mai mare.

La capitolul motorizări, BMW a introdus o premieră: un sistem plug-in hybrid disponibil cu un motor cu șase cilindri. Mai exact, motorizarea BMW 745e / 745Le are un motor cu șase cilindri dispuși în linie, care dezvoltă 286 CP, combinat cu un motor electric de 113 CP, pentru o putere totală a sistemului de 394 CP. Toto o premieră pentru grup este și bateria, de genrația a patra, care asigură o autonomie de până la 58 kilometri în regim exclusiv electric.

"De peste 40 de ani, BMW Seria 7 a definit identitatea noastră la uzină. Suntem mândri că vârful gamei BMW, noul BMW Seria 7 Sedan, va fi produs tot aici, la Dingolfing. Obiectivul nostru, ca principală uzină a mărcii pentru clasa de lux, este să asigurăm că fiecare automobil pe care echipa noastră experimentată și competentă îl trimite pe șosele garantează calitate excelentă", declară Ilka Horstmeier, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing.

DOCUMENT Alianța Renault Nissan Mitsubishi își instalează un nou „Consiliu Operațional”, dar va folosi vechiul RNBV construit de Ghosn, „ca back-up” CITEȘTE ȘI DOCUMENT Alianța Renault Nissan Mitsubishi își instalează un nou „Consiliu Operațional”, dar va folosi vechiul RNBV construit de Ghosn, „ca back-up”

De când a început producția primului Seria 7 în 1977, peste 1,9 milioane de automobile BMW Seria 7 au fost produse la Dingolfing. Modelul este principalul produs exportat de la uzina din Bavaria, anul trecut, peste 90% din totalul unităților produse fiind exportate, în special în China.

Uzina din Dingolfing este una dintre cele 30 de locații de producție pe care BMW Group le are pe mapamond. În fiecare zi, aproximativ 1.500 de automobile BMW Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 și Seria 8 părăsesc linia de asamblare a uzinei auto 2.4. În 2018, uzina a produs aproape 330.000 de automobile. În prezent, uzina din Dingolfing are o forță de muncă de aproximativ 18.000 de angajați și 800 de stagiari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
serie 7
facelift serie 7
dingolfing
745e