BMW închide toate uzinele grupului, din Europa și Africa de Sud

BMW închide toate uzinele grupului, din Europa și Africa de Sud
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2020

BMW a anunțat că pregătește închiderea producției pentru uzinele din Europa și Africa de Sud, pentru o perioadă de o lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW va închide uzinele de automobile începând de la sfârșitul săptămânii, până pe 19 aprilie, dacă situația nu va impune o prelungire a acestei stări. Compania precizează că închiderea are loc ca urmare a cererii scăzute și pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului.

„Ne luăm în serios responsabilitatea, atât pentru a asigura protecția și sănătatea angajaților noștri, cât și pentru a obține cel mai bun echilibru în termeni de profitabilitate”, a declarat Oliver Zipse, CEO BMW Group.

BMW va închide și rețeaua de dealeri din Europa, ca urmare a cererii scăzute de automobile. Zipse a spus că s-a renunțat la ținta pentru acest an, de atingere a unui nou record de vânzări, precizând că livrările vor fi semnificativ sub nivelul din 2019, iar profitabilitatea, cea mai slabă din ultimii ani.

Și fabrica Rolls Royce din Marea Britanie se va închide, de luni, 23 martie, pentru două săptămâni. Suspendarea activității va fi urmată de o vacanță planificată deja, pentru perioada Paștelui, în care de obicei se face revizia uzinei.

„BMW Group știe să managerieze situațiile dificile. Am dovedit-o de multe ori în trecut”, a mai spus Oliver Zipse în declarația transmisă presei. „Am deschis uzina din Dingolfing în anii 70, în plină criză a petrolului. Anul viitor, iNEXT, vârful de lance al tehnologiei noastre, va fi produs pe liniile acestei uzine în 2021”.

Aproape toți constructorii auto din Europa au anunțat închiderea producției la toat euzinele de pe continent. Dacia și Ford, care au fabrici în România, au închis și ele activitatea și au trimis personalul în șomaj tehnic.

INFOGRAFIC ING: Economia României va scădea în 2020. Trimestrul 2 va fi \ CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC ING: Economia României va scădea în 2020. Trimestrul 2 va fi "îngrozitor"

Forța de muncă a BMW Group la 31 decembrie 2019 a fost de 133.778 de angajați, la un nivel comparabil cu nivelul anului anterior (2018: 134.682; -0,7%).

Cea mai mare companie de automobile din lume care produce mașini premium și de lux a decis recent să schimbe din nou logo-ul și identitatea de marcă, odată cu prezentarea unui nou concept, al celui de-al doilea model electric al mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
uzine inchise