BMW investește 100 de milioane de euro într-un nou centru logistic destinat bateriilor

BMW investește 100 de milioane de euro într-un nou centru logistic destinat bateriilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 aug 2023

Producția de baterii destinate mașinilor electrice ale grupului BMW va fi susținută de un uriaș centru logistic ce va fi construit pe o suprafață de 12 hectare, în apropiere de uzina de automobile din Leipzig a constructorului german.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW a anunțat o nouă investiție în electrificare, de data aceasta fiind vorba despre un centru logistic în care vor fi depozitate bateriile electrice și o clădire de birouri, amplasate pe o suprafață de 8 hectare dintr-un total de 12 hectare. Terenul se află în apropiere de uzina BMW din Leipzig și a fost închiriat de companie. Construcția va fi funcțională în 2024 și va deservi atât uzina locală, cât și alte facilități ale companiei. În total, BMW va cheltui până la 100 de milioane de euro pentru noul centru, iar numărul de angajați va ajunge la 500.'

GM începe testele pe șosea cu mașini autonome de nivel 4 CITEȘTE ȘI GM începe testele pe șosea cu mașini autonome de nivel 4

Clădirile vor beneficia de panouri fotovoltaice, astfel că nu vor fi folosiți combustibili fosili pentru alimentarea cu energie. Puterea maximă instalată a panourilor va fi de 3 MW, anunță compania. Spațiile interioare vor fi încălzite cu o pompă de căldură, iar acoperișurile vor fi acoperite cu vegetație.

Orașul Leipzig a devenit un centru important al industriei auto din fosta Germanie de est, în cadrul unui proces prin care constructorii auto au fost stimulați să investească în această regiune, unde salariile sunt în continuare mai mici decât în vestul țării. BMW produce aici atât automobile, cât și componente, iar Porsche are de asemenea o uzină de automobile.

"În prezent, producția de automobile face parte din ADN-ul economic al orașului Leipzig ca centru de afaceri. Suntem încântați că un centru deja puternic crește în continuare. În plus, accentul se va pune pe amprenta ecologică pe tot parcursul procesului. Cu această extindere, BMW trimite un semnal clar în jurul orașului Leipzig ca bază și pentru mobilitatea electrică. Suntem bucuroși să colaborăm cu compania și să sprijinim dezvoltarea pozitivă a acestor zone", a declarat primarul Clemens Schülke.

BMW a investit până acum peste un miliard de euro în producția de componente pentru automobilele electrice, iar numărul de persoane angajate de grupul german în uzina de componente urmează să crească la circa 1000 până anul viitor. Începând din 2024, la Leipzig vor fi în funcțiune cele trei etape ale producției de baterii de înaltă tensiune: acoperirea celulelor, producția de module și asamblarea bateriilor.

Un motor hibrid revoluționar ar putea fi produs la Mioveni pentru a echipa Dacia Bigster și alte modele Renault CITEȘTE ȘI Un motor hibrid revoluționar ar putea fi produs la Mioveni pentru a echipa Dacia Bigster și alte modele Renault

La rândul ei, uzina de automobile din Leipzig a BMW este parte din rețeaua de producție de mașini electrice, dar produce în continuare și mașini cu motoare cu combustie. Pe lângă Seria 1 și Seria 2, grupul a produs până anul trecut la Leipzig primul său model electric, i3, iar din 2024 aici va fi asamblat noul Mini Countryman, care va avea atât motoare termice, cât și electrice. Investiția BMW în această uzină a depășit 4 miliarde de euro, iar numărul de angajați se apropie de 6000 de persoane.

Constructorul german BMW intenționează ca, până în 2026, 30% din volumul de mașini vândute să fie 100% electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw investiție
bmw centru logistic
bmw baterii electrice
uzina leipzig bmw