BMW își respectă planul și lansează producția SUV-ului electric iX3

BMW își respectă planul și lansează producția SUV-ului electric iX3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mai 2020

BMW intenționează să demareze producția SUV-ului electric iX3 în această vară, potrivit unei declarații făcute de CEO-ul Oliver Zipse acționarilor companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BMW iX3 va fi primul SUV electric al mărcii bavareze, dar va fi de asemenea primul model din gamă care va respecta principiul diversității de propulsii pentru același model, pricipiu pe care BMW și l-a asumat în contradicție cu ceilalți constructori de automobile. Și tot o premieră va fi și faptul că va fi singurul model global care va fi construit exclusiv în China.

„Pregătările sunt în curs conform planului în ciuda incertitudinilor care au rezultat din pandemia de coronavirus”, le-a spus Oliver Zipse acționarilor, potrivit Automotive News, la adunarea generală a acționarilor.

Pentru a dezvolta modelul iX3, BMW a refăcut complet arhitectura platformei modelelor sale, astfel încât să poată găzdui atât motoare tradiționale, cu combustie, cât și motoare electrice, fără să existe platforme diferite. Mașinile pot fi astfel asamblate în aceeași uzină, indiferent de motorizare. Pe aceeași platformă a fost dezvoltat și modelul i4, care va fi lansat anul viitor.

Comisia Europeană pregătește un pachet uriaș de stimulare pentru industria auto inclusiv în România. Program Rabla de 20 miliarde euro CITEȘTE ȘI Comisia Europeană pregătește un pachet uriaș de stimulare pentru industria auto inclusiv în România. Program Rabla de 20 miliarde euro

BMW iX3 va fi un vehicul electric performant, cu o autonomie de top, chiar dacă nu cea mai mare de pe piață: 440 km, asigurați de o baterie de densitate ridicată, cu 80% nichel. De asemenea, motorul cu inducție folosit pe acest model este unul inovator, care nu folosește materii prime rare.

Din punct de vedere estetic, așa cum a arătat și conceptul iX3 prezentat la Beijing, viitorul SUV va fi foarte apropiat ca aspect de modelul de serie X3, respectând astfel principiul amintit, care spune că arhitectura flexibilă care permite în viitor ca fiecare model să poată fi echipat cu motor termic, sistem hibrid sau propulsie electrică”. BMW a evitat astfel sinvestească sume uriașe în noi uzine sau în trasnformarea celor existente, așa cum au făcut VW sau Daimler. BMW iX3 va fi construit în cadrul parteneriatului BMW Brilliance Automotive în Shenyang, China.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw ix3
suv electric
masini electrice