Rolls-Royce concediază minimum 9.000 de angajați, lovit de criza industriei aviatice

Rolls-Royce concediază minimum 9.000 de angajați, lovit de criza industriei aviatice

Grupul produse motoare și pentru Boeing

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 mai 2020

Grupul britanic Rolls-Royce, constructor de automobile de lux, dar și furnizor de motoare de avion, va concedia minimum 9.000 de angajați, având în vedere criza generată în industria aeronautică de pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu doi ani, Rolls-Royce PLC, producătorul britanic de motoare de avioane, a mai concediat 4.600 de persoane, pentru a-și stabiliza situația financiară.

"Propunem o reorganizare majoră a business-ului nostru, pentru a ne adapta la nivelul cererii pe care îl vedem din partea clienților. În consecință, ne așteptăm la o reducere de cel puțin 9.000 locuri de muncă, dintr-un total de 52.000", a transmis acum compania.

EXCLUSIV Scădere drastică a traficului prin stația de taxare Fetești, de Paște și de 1 Mai, din cauza pandemiei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Scădere drastică a traficului prin stația de taxare Fetești, de Paște și de 1 Mai, din cauza pandemiei

Rolls-Royce produce motoare de avion pentru Boeing și Airbus și contribuia cu mai mult de jumătate la veniturile grupului. Grupul anticipează însă că vor trece mai mulți ani până când nivelul afacerilor din domeniu va reveni la cel dinainte de pandemie.

Zonele din care vor fi tăiate posturile urmează să fie stabilite împreună cu sindicatul.

Rolls Royce PLC, unul dintre cei mai mari constructori de motoare de avioane din lume, are circa 52.000 de angajați la nivel global, din care 26.000 sunt în Marea Britanie. Compania este listată la Bursa din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls-royce
masini